Siirry pääsisältöön

Suomen Nestlé Oy jatkaa Itämeri-sitoumustaan

Käynnissä Rehevöityminen

SUOMEN NESTLÉ OY:N SITOUMUS

Suomen Nestlé antaa Baltic Sea Action Groupille Itämeri-sitoumuksen vuosille 2024–2026. Sitoumuksellaan Nestlé syventää BSAG:n kanssa jo käynnistämäänsä uudistavan viljelyn työtä Suomessa. Sitoumus painottuu Carbon Action -alustan yhteistyöhön.

SITOUMUKSEN ANTAJA

Suomen Nestlé

KÄYNNISSÄ

Sitoumus annettu 2024

KESTO

2024–2026

Nestlé on maailman suurimpana elintarvikeyrityksenä sitoutunut puolittamaan kasvihuonepäästönsä vuoteen 2030 mennessä, ja saavuttamaan nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä. Tärkeä osa tässä tavoitteessa onnistumista on edistää uudistavaa viljelyä maailmanlaajuisesti ja laajassa mittakaavassa. Nestlé sitoutuu hankkimaan 20% tärkeimmistä raaka-aineistaan uudistavan viljelyn kautta vuoteen 2025 mennessä ja 50% vuoteen 2030 mennessä.  

Sitoumuksen tavoitteet

 1. Nestlé tukee ja kannustaa Suomessa käyttämänsä perunan, porkkanan, palsternakan ja sipulin viljelijöitä toimintansa jatkuvaan parantamiseen uudistavassa viljelyssä
  • jatkamalla viljelijävalmennuksia ja viljelijöiden kanssa yhteiskehittämistä ottaen huomioon viljelijöiden ja tilojen yksilölliset tarpeet.
  • kehittämällä ja ottamalla käyttöön yhdessä parhaiden asiantuntijoiden ja viljelijöiden kanssa tulosten seurannan tiloilla.

   Tavoitteet
   • kaikki ohjelmassa mukana olevat perunan-, porkkanan-, palsternakan ja sipulinviljelijät täyttävät Nestlén sisäisten kriteerien mukaisen “advanced”-tason ja he jatkavat “expert” -tason tavoittelua.
   • 100 % Turun tehtaalla käytetystä kotimaisesta porkkanasta, perunasta, sipulista ja palsternakasta on uudistavasti viljeltyä. 20 % kaikista Turun tehtaalla käytetyistä raaka-aineista on uudistavasti viljeltyä 2026 mennessä.
   • >80 % kaikesta kotimaisesta, Juuan tehtaalla käytetystä sipulista on uudistavasti viljeltyä 2026 mennessä.

 2. Nestlé kehittää ja lanseeraa lastenruokamarkkinoille PILTTI -tuotteita, joiden perunan, porkkanan ja palsternakan viljelyssä on käytetty uudistavan viljelyn menetelmiä.

 3. Nestlé viestii uudistavan viljelyn tavoitteistaan keskeisille raaka-aineita toimittaville yrityskumppaneilleen Suomessa ja Itämeren ympärysmaissa.

 4. Nestlé kehittää uudistavan viljelyn työtään Suomessa edelleen ja osallistuu aktiivisesti biodiversiteetin vahvistamiseen liittyvään yhteistyöhön sen käynnistyttyä Carbon Action -yritysalustalla.

Sitoumuksen myötä Nestlé jatkaa Carbon Action -alustan yritysverkostossa, joka mahdollistaa ruokaketjun toimijoiden yhteistyön ja oman toiminnan kehittämisen uudistavan viljelyn edistämiseksi. Lisäksi Nestlé sitoutuu tuomaan Carbon Action -alustan toimintaa esiin omassa viestinnässään.

Sitoumuksen kesto on 3 vuotta ja sen edistymistä tarkastellaan yhdessä BSAG:n kanssa vuosittain.

Osana sitoumusta Nestlé tukee BSAG:n Itämeri-työtä vuosittaisella lahjoituksella sitoumuksen voimassaoloaikana. Lahjoituksesta sovitaan erillisellä lahjoituskirjeellä.

Nestlén tavoitteena on olla uudistamassa ruokajärjestelmää. Todellinen muutos edellyttää kuitenkin sitä, että kaikki toimijat osallistuvat toimintaan, ja tekevät yhteistyötä ruokaketjun kaikissa vaiheissa.

Nina Hannola, viestintäpäällikkö, Suomen Nestlé

OTA YHTEYTTÄ

Tanya Santalahti

Erityisasiantuntija, yritysyhteistyö; uudistava maatalous

+358 50 550 3240

tanya.santalahti@bsag.fi

TUTUSTU ITÄMERI-SITOUMUKSEN TEKIJÖIHIN

AJANKOHTAISTA

image/svg+xml