Siirry pääsisältöön

Bore haastaa henkilöstönsä liikkumaan ja samalla suojelemaan Itämerta

Uutinen Vastuullinen merenkulku Yritysyhteistyö

Suomalainen laivanvarustamo Bore yhdistää uudella tavalla henkilöstönsä ja ympäristön hyvinvoinnin. Jokaisesta varustamon BoreFit-kilpailussa liikutusta minuutista lahjoitetaan tänä vuonna sentti Baltic Sea Action Groupin Itämeri-työhön.

Kuva: Bore / Petro Silvennoinen

Bore luotsaa henkilöstöään kohti terveempää ja kestävämpää elämää. BoreFit-kilpailussa osallistujat liikkuvat, päivittävät elintapojaan terveellisemmiksi ja tekevät hyvää ympäristölle. Kilpailu kiteytyy ajatukseen, että toimintamme vaikuttaa luontoon ja toisaalta luontoystävälliset, terveelliset elintavat vaikuttavat myönteisesti terveyteemme.

Bore korostaa työhyvinvoinnin lisäksi ympäristöystävällisyyden ja uusien innovaatioiden merkitystä liikenneratkaisuissa. Varustamo pyrkii pienentämään merenkulusta aiheutuvaa ympäristökuormitusta ja etsii uusia ympäristöystävällisempiä ratkaisuja, mm. uudisrakennusten optimoitujen runko-, propulsio- ja lastinkäsittelyominaisuuksien avulla.

Boren rahtilaivojen satamiin jättämien jätevesien määrä on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina BSAG:n käynnistämän Ship Waste Action -aloitteen mukaisesti. Yhtiön uudet alukset Bore Way, Bore Wave and Bore Wind purkavat kaikki jätevetensä satamaan, ja varustamo tutkii lisäksi mahdollisuuksia biokaasun hyötykäyttöön.

Ihmiset kävelemässä hiekkatiellä saaristokylässä

Jokainen hyvinvointiin käytetty minuutti on sijoitus myös ympäristöön

Boren kunnianhimoisena tavoitteena on saada henkilöstönsä vuonna 2023 liikkumaan yhteensä miljoona minuuttia, jolloin lahjoitussumma BSAG:lle olisi 10 000 euroa. Tämä tulos olisi parempi kuin koskaan nyt viidettä kertaa järjestettävän BoreFit-kilpailun historiassa.

Borella on toimistot Itämeren rannalla Helsingissä ja Maarianhaminassa ja useat yhtiön alukset käyvät kauppaa Itämerellä. Siksi varustamo haluaa tukea BSAG:n konkreettisia tekoja Itämeren auttamiseksi. Lahjoitukset varmistavat BSAG:n Itämeri-työn jatkuvuuden, sillä säätiö toimii lahjoitus- ja projektivaroin.

”Innostuimme valtavasti BoreFit-kilpailun ideasta. Myös BSAG:n toiminnassa korostuu ihmisten ja luonnon hyvinvoinnin yhteys. Niitä ei voi erottaa toisistaan. Toivomme, että Boren esimerkki inspiroi muitakin tahoja henkilöstön osallistamiseen ja yhteisölliseen toimintaan Itämeren hyväksi”, sanoo BSAG:n yritysyhteistyöpäällikkö Irina Niinivaara.

OTA YHTEYTTÄ

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö

+358 40 664 1625

irina.niinivaara@bsag.fi

Elina Ranta

Varainhankintapäällikkö

+358 40 719 9719

elina.ranta@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml