Siirry pääsisältöön

BSAG ONNITTELEE KUNNIATOHTORIA!

Uutinen

BSAG:n perustaja, hallituksen puheenjohtaja Saara Kankaanrinta vihitään kunniatohtoriksi esimerkillisestä toiminnastaan ympäristön, erityisesti Itämeren hyväksi sekä yhteistyöstään Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan kanssa.

Valinnan perusteluina mainitaan: ”Baltic Sea Action Groupin puheenjohtajana toimivan Kankaanrinnan ympäristötoiminnassa yhdistyvät yliopiston päätehtävät, eli tutkimus, tutkimustiedon levittäminen sekä monipuolinen yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Kankaanrinta on mukana matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan biodiversiteettiin kohdistuvassa tutkimus- ja vuorovaikutustoiminnassa. Kankaanrinta on hyvä esimerkki monipuolisesta toimijasta, joka käyttää osaamistaan laajasti hyväksi ilmastonmuutoksen ja luontokadon hillitsemiseksi.”

 

Kankaanrinta on vankka kokonaisuuksien ja ekosysteemilähtöisen toiminnan puolustaja.

Kankaanrinta on käynnistänyt säätiön, Ilmatieteen laitoksen ja Sitran kanssa Carbon Action -pilottiprojektin. Siinä lasketaan ja mallinnetaan peltomaan hiilivarastoa poikkitieteellisesti ja koulutetaan uusia hiiliviljelijöitä.  Mukana hankkeen verkostossa on huippututkijoita sekä satoja suomalaisia maatiloja.

Kankaanrinta omistaa miehensä ja BSAG:n toisen perustajan kanssa Gullkronan sataman, ja sen ympärille perustetaan Saaristomeren suurin yksityinen biodiversiteetin suojelualue yhdessä BSAG-säätiön Elävä Itämeri -hankkeen kanssa. Kankaanrinta omistaa miehensä kanssa myös Qvidjan tutkimustilan ja työskentelee globaalisti Itämeren, ilmaston ja monimuotoisuuden vuoksi.

Kankaanrinta on ollut kirjoittamassa Suomalaisen ruoan laatukirjaa (2020) ja kolumnikokoelmaa Luonnollisia ajatuksia (2021). Hän on luontokolumnistina Suomen suurimmassa uutismediassa Ilta-Sanomissa ja taivuttaa kokonaisuuksia selkokielelle suurelle yleisölle.

Vuonna 2019 Kankaanrinta palkittiin The Globe Energy Award -palkinnolla ympäristötekojensa ansiosta. Kankaanrinta on perustaja ja hallituksen jäsen myös kierrätyslannoiteyritys Soilfoodissa ja uusiutuvan energian innovaatiofirma Q Powerissa.

 

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml