Siirry pääsisältöön

Eturivin artistit Itämeren apuna: Maamme-laulu sai rinnalleen Meremme-laulun

Uutinen

Mariska, Irina ja Herra Ylppö ovat tehneet uuden kappaleen, jonka sävel on suomalaisille erittäin tuttu. Maamme-laulun säveleen tehty ”Meremme” muistuttaa, että Itämeri tarvitsee meidän kaikkien apua.

BSAG ja artistit haluavat herätellä itsenäisyyspäivän alla suomalaisia huomaamaan Itämeren haavoittuvuuden. Meremme-laulun on sanoittanut Mariska ja sovittanut Herra Ylppö. Kappaleen esittävät Herra Ylppö ja Irina.

Ei vettä, pohjaa rakkaampaa

Itämeri on kansallisaarre, jonka voimme vielä yhdessä pelastaa. Meremme-laulun sanat “ei aaltoa, ei kuohuntaa, ei vettä pohjaa rakkaampaa” kertovat ainutlaatuisen meremme merkityksestä ja kehottavat toimimaan: “sun joka kolkkaas vaalien, kerran käy ihminen”.

Baltic Sea Action Group toimii saattamalla yhteen tieteentekijät, päättäjät, yritykset ja ylipäätään kaikki ne tahot, joiden panosta tarvitaan Itämeren pelastamiseksi. Uusi aluevaltaus oli artistien kutsuminen apuun:

“Olen asunut lähes koko aikuisuuteni meren äärellä, lähinnä Helsingissä ja Porvoossa. Muutettuani Tampereelle juuri meren puuttuminen tuntui aluksi oudolta. Uusi sovitus maamme arvokkaimmasta kappaleesta ja sen omistaminen ainoalle merellemme oli niin mielenkiintoinen haaste, että siihen oli pakko tarttua”, sanoo Herra Ylppö.

“Meren hyvinvointi määrittää myös meidän hyvinvointiamme. Itämerestä huolehtimisen tulisi olla kaikkien yhteinen asia. Alkuperäisteos on jylhä ja ainutlaatuinen kappale, ja uuden version esittäminen meidän ainoan meremme kunniaksi oli kiinnostava mahdollisuus. Päätös lähteä mukaan oli itsestään selvä”, toteaa Irina.

Sua katson kiittäen

Mariskan, Irinan ja Herra Ylpön lisäksi Meremme-laulua videoineen olivat tekemässä TBWA\Helsinki ja TBWA\Screen.

”On ollut upeaa ja jopa voimaannuttavaa nähdä, kuinka innokkaasti Meremme-projektiin on lähdetty mukaan, kuinka monelle on merkityksellistä osallistua työhömme Itämeren pelastamiseksi. Yhdessä saimme aikaan häkellyttävän hienon rakkaudentunnustuksen ainoalle merellemme. Sydämellisin kiitoksemme kaikille mukana olleille”, BSAG:n varainhankintapäällikkö Elina Ranta kiittää.

Vastaa artistien kutsuun ja auta Itämerta lahjoituksella osoitteessa joululahjaitamerelle.fi

Katso Meremme-musavideo Youtubessa.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml