Siirry pääsisältöön

Itämeri-tietoa kouluille Vilskettä Vesillä -yhteistyöllä

Uutinen

Baltic Sea Action Group on sopinut sisällöntuotanto- ja viestintäyhteistyöstä kansallisen Vilskettä Vesillä -luokkalukukirjahankkeen kanssa. Vilskettä Vesillä hanke tarjoaa Opetussuunnitelman (OPS 16) mukaista, turvallisen vesillä liikkumisen opetusta jokaiselle alakoululle.

Yhteistyö varmistaa, että lapset saavat lukea kouluille lahjoitettavista tarinallisista tietokirjoista myös ajantasaista, innostavaa informaatiota Itämeren kauneudesta, tilasta ja sen suojelusta.

Maailman veneilytaitoisimmat ja vesistövastuullisimmat lapset Suomeen

Uuden, turvallisesti ja vastuullisesti vesillä liikkuvan sukupolven kasvattaminen on pitkäjänteistä työtä. Kolmevuotisessa Vilskettä Vesillä -luokkalukukirjahankkeessa avainkumppanit rahoittavat jokaiseen Suomen 1500 alakouluun kolme laatikollista hauskoja veneilyä ja vesistövastuullista opettavia kirjoja. Hanke kattaa sekä suomen- että ruotsinkieliset koulut ja kielikylvyt Hangosta Sevettijärvelle. Hankkeella voidaan valistaa viiden seuraavan vuoden aikana jopa puoli miljoonaa lasta, ikäluokka kerrallaan.

Vilskettä Vesillä -tarinat kertovat kuudesta Vaahtopäästä, jotka opettelevat purjehduksen yleissivistävät perusteita, moottoriveneilyn sekä vesillä liikkumisen alkeita, ja tutustuvat vesistöjen suojeluun. Kirjat sisältävät diginatiivin nykylapsen mobiiliarkeen tukeutuvia, mobiililaitteilla katsottavia opetusvideoita ja musiikkia. Opetusvideoista lapsi ymmärtää helpommin asioita, joita kirjan tarina ja kuvitus eivät pysty maakravulle yhtä havainnollisesti kuvaamaan.

Itämeritietoutta jokaiseen kouluun

”Arvostamme suuresti yhteistyömme käynnistymistä, sillä lasten Itämeritietouden lisääminen on valtakunnallisen valistushankkeemme yhteydessä olennaisen tärkeää. On luontevaa ohjata lapsia havainnoimaan vesistöjen tilaa ja suojelemaan niitä samalla, kun he oppivat liikkumaan vesillä turvallisesti”, Aalloille Finland Oy:n toimitusjohtaja, kirjailija Lissu Suursalmi vakuuttaa.

”BSAG:n tavoitteena on Itämeren ekologisen tasapainon palauttaminen. Vilskettä Vesillä -hankkeessa  hankkeessa mukanaolo edistää säätiön tavoitteita sekä tukee BSAG:n Itämeri-koulun tunnettuutta ja toimintaa”, toteaa BSAG:n sisältöjohtaja Laura Höijer.

Lisätietoa kirjoista ja hankkeesta:
www.vilskettävesillä.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml