Siirry pääsisältöön

Kansainvälisen ”4 per 1000” -aloitteen ensimmäinen pohjoiseurooppalainen konferenssi: enemmän hiiltä maaperään

Tapahtuma Carbon Action Uudistava maatalous

Tule kuulemaan ja tapaamaan pohjoiseurooppalaisia kollegoitasi – ensimmäinen kansainvälisen ”4 per 1000” -aloitteen tapaaminen järjestetään Helsingissä 6.– 8.6.2023. Konferenssi tuo yhteen maan kasvukunnon ja hiilensidonnan osaajat tarkoituksena vauhdittaa siirtymää kohti maan kasvukuntoa parantavaa ja huoltovarmaa ruoantuotantoa.

Paikka

Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Kalastajatorpantie 1, Helsinki

Aika

6.-8.6.2023

Lisätietoja

Tapahtuma striimataan paikan päältä ja se pidetään englanniksi.

Kolmen päivän aikana yli 40 puhujaa kertoo maaperän hiilensidonnasta omasta näkökulmastaan. Olemme kutsuneet koolle maanviljelijöitä, tutkijoita, viranomaisia, yritysedustajia, maatalousneuvojia ja kansalaisjärjestöjä jakamaan uusinta tutkittua tietoa ja keinoja edistää maaperän hiilensidontaa ja uudistavaa maataloutta. Osallistujilla on myös mahdollisuus vierailla Qvidjan koetilalla tai Viikin tutkimusaloilla ja tutustua käynnissä oleviin tutkimushankkeisiin. Luvassa on taatusti tuoreita näkökulmia, uutta tietoa ja arvokkaita kontakteja.

Syväluotausta kolmeen aihealueeseen

Maaperän hiilen lisääminen ja maan kasvukunnon parantaminen kytkeytyvät yhteen ja tuovat mukanaan monia muitakin hyötyjä. Ensimmäinen pohjoiseurooppalainen ”4 per 1000” -aloitteen alueellinen tapaaminen järjestetään Baltic Sea Action Groupin ja ”4 per 1000” -aloitteen yhteistyönä. ”4 per 1000” -aloite sai alkunsa vuonna 2015 Pariisin ilmastokokouksessa. Se tähtää 0.4 % tai 4 ‰ vuotuiseen maaperän hiilivarantojen kasvuun, mikä auttaa hillitsemään ilmastokriisiä.

Tapahtuman kaksi päivää Kalastajatorpalla ovat täynnä puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja. Aiheina ovat maaperän kasvukunnon yhteys ilmastoon, biodiversiteettiin ja vesiensuojeluun, maaperän hiilensidonnan seuranta ja todentaminen, sekä eloperäiset maatalousmaat. Puhujat edustavat erilaisia maaperän parissa työskenteleviä tahoja, joten monipuolinen lähestymistapa aiheeseen on taattu.

Kolme päivää kohtaamisia

Tapahtuma on tarkoitettu sidosryhmille seuraavista maista: Suomi, Ruotsi, Tanska, Islanti, Viro, Latvia, Liettua, Ranska, Belgia, Hollanti, Luxemburg, Saksa, Itävalta, Tšekin tasavalta, Slovakia, Unkari, Romania, Puola, Irlanti, Yhdistynyt kansakunta, Sveitsi ja Ukraina.

Tapahtumapaikkana toimii Hilton Helsinki Kalastajatorppa, joka on lyhyen raitiovaunumatkan päässä keskustasta. Vieraat voivat nauttia paikallisesta ja uudistavan viljelyn mukaisesta ruuasta sekä kauniista rantamaisemista Itämeren äärellä – tai jopa pulahtaa uinnille.

Osallistuminen on ilmaista. Järjestäjät pidättävät kuitenkin oikeuden veloittaa aiheutuneista kuluista (n. 150 € / päivä) jos ilmoittautunut ei saavu paikalle. Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta ennen 5.5.2023, tai milloin vain sairauden vuoksi.

Tapaamisen päärahoittajat ovat Maa- ja metsätalousministeriön ”Catch the carbon” -ohjelma, Strategisen tutkimuksen neuvosto, ja ”4 per 1000” -aloite. Sponsoreina toimivat myös Maj ja Tor Nessling -säätiö, EIT Food ja Uudenmaan liitto.

OTA YHTEYTTÄ

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml