Siirry pääsisältöön

Kesätapahtuma Gullkronassa 24.7. yhteistyöllä

Tapahtuma Merellinen suojelu

Baltic Sea Action Group ja Pidä Saaristo Siistinä ry yhdistävät voimansa lauantaina 24.7. Gullkronan saaressa. Koko perheen kesätapahtumassa kerrotaan vastuullisesta veneilystä ja Itämeren vedenalaisen monimuotoisuuden suojelusta sekä alueelle tulevasta merensuojelualueesta. Paikalla on myös sähkökäyttöinen Roska-Roope-roskienkeruuvene keräämässä merestä roskaa ja herättämässä keskustelua roskaamisen vaikutuksesta mereen.

Gullkronan vierasvenesatama on monelle perheelle tuttu kesänviettopaikka. Lasten lossi ja Peikkopolku houkuttelevat pienimpiä purjehtijoita vuodesta toiseen, ja kaunis saaristoluonto hurmaa kaiken ikäiset kävijät. Nyt huomiota saa myös Gullkronaa ympäröivä vedenalainen luonto, sillä vesille on tulossa Saaristomeren suurin yksityisten ihmisten perustama merensuojelualue osana BSAG:n vetämää Elävä Itämeri -hanketta.

”Gullkronassa kaikkea toimintaamme ohjaa se, että se on luonnon kannalta kestävää. Nyt perusteilla oleva merensuojelualue on myös yksi tärkeä keino säilyttää tämä saariston helmi kauniina ja elinvoimaisena. Suojelun lisäksi esimerkiksi vastuullinen veneily on konkreettinen tapa suojella Itämerta, ja tätä työtä PSS ry edistää hienosti,” kertoo BSAG:n perustajajäsen ja Gullkronan vierasvenesataman omistaja Saara Kankaanrinta.

Pidä Saaristo Siistinä ry on valtakunnallinen ympäristöjärjestö, joka edistää konkreettisin teoin meri- ja järviluonnon hyvinvointia. PSS ry vaikuttaa positiivisesti vesistöjen tilaan myös monipuolisella tutkimus- ja ympäristökasvatustoiminnalla. Monelle vesilläliikkujalle ovat tuttuja PSS ry:n Roope-palvelut, joita löytyy merialueilta ja järviltä.

”Me PSS ry:ssä olemme todella iloisia siitä, että voimme lähentää yhteistyötä BSAG:n kanssa. BSAG tekee upeata työtä esimerkiksi merenalaisen luonnon suojelussa. Me taas teemme parhaamme, että veneilijät ja muut vesilläliikkujat voivat toimia mahdollisimman oikein ja kestävästi ympäristön kannalta ja siten jatkossakin liikkua upeissa saaristoissamme ympäri Suomea ja olla osallisena pitämässä saaristokulttuuria elossa”, sanoo PSS ry:n hankeasiantuntija Hanna Haaksi.

”PSS ry tekee saaristossa tärkeää työtä Itämeren hyväksi. Olemme innoissamme tästä tapahtumasta ja tulevasta yhteistyöstä”, kertoo Elävä Itämeri -hankkeen projektipäällikkö Anna Klemelä BSAG:lta. ”Toivomme, että Gullkronassa kävijät saavat oivalluksia Itämeren vedenalaisesta kauneudesta ja omasta roolistaan sen vaalimisessa”, Klemelä jatkaa.

BSAG:n ja PSS ry:n yhteistyöstä on tarkoitus tehdä jatkuvaaesimerkiksi erilaisissa tapahtumissa tai projekteissa, sillä kaksi merkittävää toimijaa hieman eri painotuksin saavat yhdessä aikaan enemmän.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml