Siirry pääsisältöön

Lahden kaupunki on ympäristöpääkaupunkivuotenaan Uudistavan viljelyn e-opiston kumppani

Blogi Carbon Action Uudistava maatalous

Vieraskynä -blogin kirjoittaja on Jarkko Lehtopelto, tuottaja, Uudistavan viljelyn e-opiston Lahden ympäristöpääkaupungin hanke.

Lahden ympäristöpääkaupunki on yksi Uudistavan viljelyn e-opiston kumppaneista. Siksi uudistava viljely näkyy tänä vuonna Lahden seudulla vahvasti ja monien eri tapahtumien voimalla.

Lahtea ja sen ympäristöä harvoin mielletään suomalaisen ruoantuotannon keskeiseksi alueeksi. Kuitenkin Lahden ympäristöä ja koko Päijät-Hämettä voidaan pitää Suomen vilja-aittana ja alueella toimii vahva järjestäytynyt viljaklusteri. Alueen suurimpia toimijoita ovat Fazer Mylly ja Viking Malt, joka juuri viime vuonna päätti uudesta 90 miljoonan euron mallastamoinvestoinnista.

Aloita ilmainen kurssi kasvukautta käsittelevästä osasta

Uudistavan viljelyn e-opisto on ilmainen verkon yli käytävä kurssi. Kurssin voi suorittaa kokonaisuutena, jolloin sen tekemiseen tulee varata keskimäärin 50 tuntia, mutta viljelijä voi valita koko kurssin suorittamisen sijaan myös itselleen mieluisimmat osat. Menetelmistä kannattaa kokeilla juuri niitä, jotka sopivat omille pelloille ja omaan tuotantoon.

Suosittelemme aloittamaan kurssin viimeisestä luvusta, sillä siinä käsitellään nyt kasvukauden aikana tehtäviä toimenpiteitä. Tutustu ja aloita kurssi osoitteessa https://www.uudistavaviljely.fi/.

Astu sisään Uudistavan viljelyn e-opistoon!

Lahdessa tapahtumia, koulusta ja viestintää

Lahdessa Uudistavan viljelyn e-opiston kumppanuuden tavoitteena on saada mahdollisimman moni Lahden, Heinolan, Asikkalan, Hollolan ja Orimattilan viljelijöistä suorittamaan kurssi vuoden 2021 aikana. Kaikki nämä kunnat ovat mukana Lahden ympäristöpääkaupunkivuodessa.

Tavoitteen saavuttamiseksi alueella järjestetään useita tapahtumia, annetaan koulutusta ja viestitään ahkerasti. Tässä työssä ovat mukana auttamassa MTK Häme ja ProAgria Etelä-Suomi.

Tervetuloa seuraviin Lahden alueen tapahtumiin!

Avoimien tilojen päivä 10.7. Lahden alueella

Uudistavalle viljelylle ja e-opistolle on tulossa oma vierailutila Lahden seudulle. Tila ilmoitetaan myöhemmin.

Uudistavan viljelyn pellonpiennarpäivä kesällä Lahden alueella

Uudistavan viljelyn pellonpiennarpäivää suunnitellaan kovaa vauhtia. Ajankohta ja tila ilmoitetaan myöhemmin.

Suuri päijäthämäläinen ruokakeskustelu

Torstaina 5.8.2021 klo 17.00 – 18.30

Nastolan kunnantalo, Pekkalantie 5, Nastola

Paneelikeskustelussa käydään läpi, mitä mahdollisuuksia päijäthämäläisellä ruuantuotannolla, valmistuksella ja ruokakulttuurilla on. Toisena isona teemana paneelissa on ruoantuotannon vaikutukset ilmastoon, vesistöihin ja monimuotoisuuteen. Mukana keskustelemassa ovat mm. keittömestari Henri Alén, Baltic Sea Action Groupin sisältöjohtaja Laura Höijer, MTK Hämeen toiminnanjohtaja Päivi Rönni ja Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen. 

Keskustelu on samalla osa Nastolan kesänäyttelyn oheisohjelmistoa.

Ota yhteyttä:

Lahti: Jarkko Lehtopelto, jarkko.lehtopelto@halffull.fi

BSAG viljelijäyhteistyö: Sanna Söderlund, sanna.soderlund@bsag.fi

Reaktor: Niko Kavenius, niko.kavenius@reaktor.com

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml