Siirry pääsisältöön

Maamme-laulu on saanut rinnalleen Meremme-laulun

Uutinen

”Maamme” on suomalaisille tuttu ja tärkeä, mutta yhtä lailla tärkeä on myös meremme: tuhansien järvien maassa on vain yksi meri – Itämeri, joka on yksi maailman saastuneimmista meristä. Maamme-laulu on saanut rinnalleen Meremme-laulun, joka muistuttaa itsenäisyyspäivän lähestyessä siitä, kuinka iso ja haavoittuva osa Suomea Itämeri on.

Meremme-laulun artistit: Herra Ylppö ja Irina

Meremme-laululla BSAG herättelee suomalaisia itsenäisyyspäivän alla Itämeren hätään yhdessä eturivin artistien kanssa. Laulun esittävät Irina ja Herra Ylppö ja sen on sanoittanut Mariska. Laulun sävel on tuttu, mutta sanoitus kertoo nyt tarinaa Suomen ainoasta ja ainutlaatuisesta merestä.

Meremme-laulun sanat ei aaltoa, ei kuohuntaa, ei vettä pohjaa rakkaampaa” kertovat ainutlaatuisen meremme merkityksestä ja kehottavat toimimaan: “sun joka kolkkaas vaalien, kerran käy ihminen”.

https://youtu.be/C3998CTT4k4?feature=shared

Meremme-laulu kutsuu suomalaiset mukaan talkoisiin

Itämeri on kriittisessä tilassa – eniten kuormitusta aiheuttavat mereen päätyvät ravinteet ja ilmastonmuutos, jotka pahentavat herkän meren rehevöitymistä ja heikentävät meriluonnon monimuotoisuutta.

Vielä ei kuitenkaan ole myöhäistä auttaa ainoaa mertamme, ja siitä Meremme-laulu muistuttaa: jokainen suomalainen voi vaikuttaa Itämeren tilaan omalla toiminnallaan ja osallistua sen pelastamiseen lahjoittamalla Itämeren suojelutyölle.

”Itämeri on matala ja vesi vaihtuu hitaasti. Siksi se on erityisen altis ympäristöongelmille. Meremme on kuitenkin ainutlaatuinen myös lajistoltaan, ja veden ja saarten mosaiikki kuuluu Suomen kansallismaisemiin. Itsenäisyyspäivän lähestyessä haluamme yhdistää kaikki suomalaiset meille tärkeän sävelen voimin pitämään huolta yhteisestä merestämme”, kertoo toimitusjohtaja Ville Wahlberg Baltic Sea Action Groupista.

OTA YHTEYTTÄ

Saara Piispanen

Viestintäjohtaja

+358 40 680 5841

saara.piispanen@bsag.fi

Ville Wahlberg

Toimitusjohtaja

+358 45 125 1322

ville.wahlberg@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml