Siirry pääsisältöön

Pääsylippu Itämereen herätti ajatuksia ja ihastusta

Uutinen

BSAG:n ensimmäinen kesäkampanja haastoi suomalaisia laittamaan Itämeren kesäkuntoon, jotta voimme nauttia merestämme tulevaisuudessakin. Ajatus siitä, että Itämereen ostetaan pääsylippu niin kuin muihinkin arvostamiimme palveluihin, otettiin positiivisesti vastaan.

Puinen lippuautomaatti hiekkarannalla, taustalla merta. Kaksi naista asioi lippuautomaatilla.
Ja sitten uimaan! Kausilippu kourassa on helppo hymyillä. kuva: Lassi Häkkinen

Kesän aikana BSAG:n lippuautomaatit kiersivät Suomen rannikkokaupungeissa muistuttamassa Itämeren tilasta. Kiertue kävi Helsingissä, Turussa, Hangossa ja Porissa. Kerta- ja kausilippuja sai myös kampanjasivulta itämerikesäkuntoon.fi, joka palvelee Itämeren ystäviä ympäri vuoden.

Sadat lahjoittajat halusivat auttaa Itämerta pysymään kesäkunnossa, ja mukaan lähti niin yksityishenkilöitä kuin yrityslahjoittajia. Kampanja tuotti yhteensä 254 000 euroa lahjoituksia vedenlaisen luonnon monimuotoisuuden suojeluun. Sydämellinen kiitos jokaiselle lahjoittajalle!

kuva: Lassi Häkkinen

Huomiota mediassa ja viestintäalalla

Itämeri kesäkuntoon -kampanja sai kesän aikana runsaasti näkyvyyttä perinteisessä mediassa, televisiossa ja radiossa. Ansaitun median potentiaalinen tavoittavuus oli yhteensä 10 miljoonaa. Esimerkiksi YLE uutisoi Turun vierasvenesatamasta näin: Viiden euron pääsylippu Itämereen herättelee huomaamaan merten tilan – samalla suojellaan luontoa tulevia sukupolvia varten.

Kampanja noteerattiin myös viestintäalan Finnish Comms Awards -kilpailussa. Se on short listillä Vuoden varainhankintateko -kategoriassa, ja voittaja selviää 16.11.

BSAG:n kanssa kampanjaa tekivät TBWA\Helsinki, Stoked, Parcero, Bauer Media, Varuste.net, Sukelluskoulu Aalto, Grano, MicroMedia, Vallisaari, Hangö Segelförening ja Hangon Beach Bar Plagen. Kiitos kumppaneille tärkeästä tuesta.

OTA YHTEYTTÄ

Elina Ranta

Varainhankintapäällikkö

+358 40 719 9719

elina.ranta@bsag.fi

Saara Piispanen

Viestintäjohtaja

+358 40 680 5841

saara.piispanen@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml