Siirry pääsisältöön

Pohjoismaisen ympäristöpalkinnon ehdokkuus Carbon Actionille

Uutinen Carbon Action Uudistava maatalous

Carbon Action on valittu Pohjoismaisen ympäristöpalkinnon ehdokkaaksi kahdeksan finalistin joukkoon. Voittaja julkaistaan 2. marraskuuta. Palkinnon tämänvuotinen teema on kestävät ruokajärjestelmät.

Pohjoismaiden neuvoston painottaa tänä vuonna maatalouden osalta kasvinravinteiden palauttamista kiertoon sekä ympäristöä säästäviä maatalouskäytäntöjä, joissa huomioidaan kasvihuonekaasupäästöt, hiilensidonta, luonnon monimuotoisuus ja hyvä vesitaloutta.

”Ehdokkuus on kunnia ja se kuuluu jokaiselle Carbon Actioniin osallistuvalle viljelijälle, yritykselle, tutkijalle, muille kumppaneille ja rahoittajille”, sanoo BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt. ”Uskon, että uudistava viljely alkaa näkyä ratkaisuna kokonaisvaltaisen lähestymistapansa ansiosta. Jokaisen tilan erikoispiirteet pitää huomioida ja soveltaa toimia niin, että haetaan hyviä satoja ja ympäristöhyötyjä samanaikaisesti”, Ramm-Schmidt jatkaa.

Baltic Sea Action Groupin (BSAG) vetämän Carbon Actionin lisäksi uudistavaa hiiliviljelyä edistää toinenkin ehdokas, Svensk Kolinlagring Ruotsista.

”Oli hauska huomata, että kahdeksan finalistin joukossa oli myös yhteistyökumppanimme Ruotsista”, Ramm-Schmidt iloitsee.

”Kesän äärimmäiset sääilmiöt eri puolilla maailmaa ja IPCC:n hiljattain julkistama raportti ovat osoittaneet, että ruoan tuotanto- ja kulutustavat vaativat huomiota. Olemmekin erittäin tyytyväisiä näihin kahdeksaan ehdokkaaseen. Ne kertovat kukin tavallaan siitä, miten ruokajärjestelmien kestävyyden kehittäminen voi luoda myönteisiä muutoksia ympäristössä ja ilmastossa”, kertoo palkintolautakunnan puheenjohtaja Lars Hindkjær.

Pohjoismaiden neuvoston tämänvuotinen ympäristöpalkinto on järjestyksessä 27:s, ja se jaetaan marraskuussa toimijalle, joka on edistänyt merkittävästi kestävien ruokajärjestelmien kehittämistä.

Lue lisää Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnosta täältä.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml