Siirry pääsisältöön

Suomen Nestlé antaa Itämerisitoumuksen kotimaisten raaka-aineidensa tuottamiseksi ympäristöystävällisesti

Uutinen Yritysyhteistyö

Suomen Nestlé aloittaa Baltic Sea Action Groupin (BSAG) kanssa yhteistyön, joka tähtää ilmastonmuutoksen ja Itämeren rehevöitymisen hillintään. Suomen Nestlé liittyy Carbon Action -alustaan ja antaa Itämeri-sitoumuksen, jonka myötä yhtiö aloittaa Suomessa tuotettujen Piltti- ja Puljonki -brändiensä raaka-aineiden viljelijöiden koulutuksen uudistavan maatalouden käytöntöihin.  

BSAG:n laaja Carbon Action -yhteistyöalusta kokoaa yhteen ilmastonmuutoksen suhteen aktivoituneita rahoittajia, viljelijöitä, neuvojia, tutkijoita ja yrityksiä. Yhteistyössä BSAG:n kanssa ryhdytään kouluttamaan Turussa valmistettavan Piltti-lastenruoan ja Juuassa valmistettavan Puljonki-kastikkeiden ja -liemien kotimaisten raaka-aineiden, kuten perunoiden, porkkanoiden ja sipulin viljelijöitä. Käytännöillä pyritään parantamaan maaperän kasvukuntoa sekä ylläpitämään ja uudistamaan erilaisia ekosysteemejä. 

Osana Itämeri-sitoumusta Nestlé haluaa myös kouluttaa omaa henkilökuntaansa uudistavassa viljelyssä sekä hyödyntää tätä osaamista tuotekehityksessä. Tarkoituksena on myös viedä oppeja Carbon Action -alustalta muihin maihin, joissa Nestlé toimii.   

”Olemme todella innoissamme siitä, että Suomi on yksi edelläkävijöistä uudistavassa maanviljelyssä ja yhteistyö BSAG:n kanssa antaa meille mahdollisuuden päästä mukaan ihan käytännön tasolla tähän työhön. Nestlén hiilidioksidipäästöistä 65% syntyy arvoketjun alkupäässä, raaka-aineiden tuotannossa. Tästä syystä tulevina vuosina Nestlé panostaa voimakkaasti nimenomaan arvoketjunsa alkupään toimien kehittämiseen ympäristöystävällisemmiksi. Me uskomme, että yhteistyö niin viljelijöiden, tutkijoiden kuin päättäjienkin kanssa on avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa,” Nestlén Nordic Sustainability Manager Ulla Luhtasela kertoo. 

”Iloitsemme Nestlén tulosta mukaan Carbon Action -alustalle ja Itämeri-työhön. Nyt alkava yhteistyö keskittyy toimintaan Suomessa, mutta tottakai meitä kiinnostaa myös ison kansainvälisen elintarvikeyrityksen mahdollisuudet vaikuttaa Itämeren ympärillä ja globaalisti,” BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt kertoo. 

”Piltistä tulee toistaiseksi ainoa pohjoismaissa tuotettava lastenruoka, jonka raaka-aineiden tuotantoa viedään uudistavan viljelyyn.. Muutos on osa Nestlén lupausta olla hiilineutraali viimeistään vuonna 2050. Piltti haluaa olla tässä edelläkävijä ja saavuttaa tavoitteen jo muita Nestlén brändejä aiemmin. Näin ympäristötietoisille vanhemmille tarjoutuu jo pian mahdollisuus antaa lapsilleen korkealaatuista Suomessa valmistettua lastenruokaa, jonka tuotanto rasittaa yhä vähemmän ympäristöä,” Nestlén Ulla Luhtasela kuvaa. 

Nestlé on sitoutunut hankkimaan maailmanlaajuisesti 20% keskeisistä raaka-aineistaan uudistavan viljelyn menetelmillä vuoteen 2025 mennessä, ja saavuttaa 50% vuoteen 2030 mennessä. Tämä sitoumus on osa Nestlén tavoitetta puolittaa kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraalius koko arvoketjussa vuoteen 2050 mennessä.  

 

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml