Siirry pääsisältöön

Vuoden tiedonjyvä palkinto Carbon Action -kouluttajille

Uutinen Carbon Action Uudistava maatalous

Carbon Action -alustan viljelijäkouluttajat, tutkija-maanviljelijät Tuomas Mattila Pusulasta ja Juuso Joona Joutsenosta, ovat saaneet Vuoden tiedonjyvä 2021 -palkinnon maataloustoimittajilta. 

Aktiivisesti tutkimuksessa, tuotekehityksessä, vaikuttamisessa ja kouluttamisessa mukanaolevat viljelijät tunnetaan jo laajasti ekologisen ja uudistavan viljelyn osaajina. Hyvien satojen ja satovarmuuden lisäksi Carbon Action -työssä haetaan hyötyjä ilmastolle, Itämerelle ja luonnon monimuotoisuudelle.

Kaksikko on myös 8-osaisessa Maanviljelijän tietobaari (YLE) -podcastissaan kertonut omista kokemuksiaan sekä maanviljelijöinä että tutkijoina.

”Kaikki viljelijät painivat samojen  ongelmien kanssa ja osaaminen kehittyy kun jakaa oppimaansa”, toteaa Tuomas Mattila, agroekologian dosentti ja Suomen ympäristökeskuksen tutkija. 

”Maanviljely ei ole rakettitiedettä, vaan paljon monimutkaisempaa. Ongelmat joita olemme yhdessä ratkoneet tiloillamme löytyvät usein monilta muiltakin. Ratkaisuja on hyvä jakaa ja myös virheitä, ettei kaikkien tarvitsisi tehdä niitä uudestaan.” sanoo agronomi Juuso Joona.

”Maanviljelijöinä kokeilemme omilla pelloillamme jatkuvasti uusia käytäntöjä, seuraamme  ja teemme tutkimusta aiheesta. Ja välitämme tietoa ja kokemuksia monin eri tavoin eteenpäin. Ei maatalouden muutosta tapahdu, jos tieto ei liiku viljelijöille”, palkitut viljelijät summaavat. 

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml