Siirry pääsisältöön

Apetitin Räpin koetila mukana Carbon Action -hankkeessa

Uutinen

Apetitin Satakunnassa sijaitseva Räpin koetila liittyy mukaan Carbon Action -hankkeeseen yhtenä reilusta sadasta suomalaisesta maatilasta. Carbon Action edistää ilmastoystävällisten viljelykäytäntöjen yleistymistä, auttaa viljelijöitä toteuttamaan hiiltä varastoivia ja maan kasvukuntoa parantavia viljelymenetelmiä sekä todentaa hiilen varastoitumista maaperään tieteellisesti.

Ilmatieteen laitoksen ja Baltic Sea Action Groupin yhteisessä hankkeessa yhdistyvät huippututkimus ja kenttätason eli viljelijöiden tekemä työ. Apetit tarjoaa Räpin koetilan tutkimuksen käyttöön viideksi vuodeksi edistääkseen hiiliviljelyyn liittyvien toimenpiteiden tutkimusta, kehittämistä sekä käytäntöjä.

”Apetitilla on tehty pitkään työtä viljelymenetelmien kehittämiseksi Vastuuviljely-menetelmän parissa ja Räpin tilalla on hyvät valmiudet viljelymenetelmien tutkimiseen. Carbon Action on tärkeä hanke yhteiskunnallisen ympäristövaikuttamisen osalta ja on hienoa olla mukana tuottamassa tutkimustietoa kestävän kehityksen mukaisesta viljelystä”, sanoo Apetitin tuotteista ja tuotekehityksestä vastaava johtaja Tarja Honkala.

Jokainen Carbon Action -hankkeessa mukana oleva tila on valinnut omalle koelohkolleen yhden tai useamman omaan viljelyyn soveltuvan hiilen varastoitumista edistävän toimenpiteen. Hankkeen aikana testataan ja tutkitaan valittujen toimenpiteiden vaikutuksia viljelyyn, maaperän kasvukuntoon ja hiilen varastoitumiseen.

Apetit on tehnyt Itämeri-sitoumuksen vuosille 2019-2025

Apetit on tehnyt Baltic Sea Action Groupin Itämeri-sitoumuksen vuosille 2019-2025. Apetitin sitoumuksen keskiössä on tuottaa sopimusviljelyssä hyödynnettävää tietoa erityisesti maaperän kasvukunnon parantamiseen ja hiilensidontaan liittyen. Tavoitteena on edistää kestävää ruokaketjua ja tuotteistaa hiiliviljelyä Apetitin sopimusviljelijöiden kautta.

”Sitoumus koostuu kahdesta osasta: sisällytämme hiilipilotissa todennetut parhaat viljelykäytännöt sopimusviljelijöidemme viljelytysohjeisiin ja koulutamme kaikki sopimusviljelijämme maaperän kasvukuntoa ja hiilensidontaa edistäviin viljelymenetelmiin. Lisäksi tuomme Räpin koetilan osaksi tutkimusta edistämään hiiliviljelyyn liittyviä toimenpiteitä”, kertoo Honkala.

Osana sitoumusta Apetit liittyy mukaan Carbon Action -hankealustan yritysverkostoon, joka mahdollistaa eri ruokaketjun toimijoiden yhteistyön ja oman toiminnan kehittämisen hiiliviljelyn tiimoilta.

”Toivotamme Apetitin lämpimästi tervetulleeksi Carbon Action -hankkeeseemme. Apetitin Itämeri-sitoumuksen kautta saamme arvokasta tietoa tutkimukselle ja edistämme Carbon Actionin tavoitetta kestävämmästä ruokaketjusta. Maaperän kasvukunnon parantaminen rakentaa hiilinieluja ja vähentää vesistöjen ravinnevalumia – autamme näin Itämerta kahdella tavalla, ilmastonmuutosta hillitsemällä ja rehevöittäviä päästöjä hillitsemällä”, toteaa Baltic Sea Action Groupin yritysyhteistyöstä vastaava johtaja Michaela Ramm-Schmidt.

”Kokoamalla yhteen Carbon Actioniin osallistuvat yritykset mahdollistamme osaamisen ja tietojen vaihdon sekä uusien ideoiden syntymisen hankkeen vaikuttavuuden lisäämiseksi. Vain yhteistyöllä voimme ratkaista aikamme viheliäisimpiä ongelmia”, Ramm-Schmidt jatkaa.

Lisätietoja:

Sanna Väisänen, johtaja, viestintä, markkinointi ja sijoittajasuhteet
etunimi.sukunimi(a)apetit.fi
Puh. 010 402 4041

Michaela Ramm-Schmidt, johtaja, yritysyhteistyö
etunimi.sukunimi(a)bsag.fi
Puh. 040 525 0509

Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2018 oli 283 miljoonaa euroa. Lue meistä lisää osoitteessa apetit.fi.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml