Siirry pääsisältöön

Carbon Action -viljelijäyhteistyö

Käynnissä Carbon Action Uudistava maatalous

Uudistava maatalous, Carbon Action

Uudistavan viljelyn osaamista ja työkaluja viljelijöille

Carbon Action -viljelijäyhteistyöllä edistetään hiiliviljelyn yleistymistä Suomessa kouluttamalla viljelijöitä sekä auttamalla viljelijöitä löytämään omille tiloilleen sopivia, hiiltä maahan varastoivia viljelytoimia.

Virallinen nimi

JÄRKI ja Carbon Action viljelijäyhteistyö

Kesto

2019–2023

Vastuu­henkilöt

Eija Hagelberg

Vastuutahot

Baltic Sea Action Group

Rahoittaja

Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö sekä Sophie von Julinin säätiö

Yhteistyöllä löydetään maatiloilla toimivia ratkaisuja

BSAG:n JÄRKI-hanke on toiminut vuodesta 2009 kestävän maatalouden edistämiseksi. Hanke sai 2019 viisivuotisen jatkorahoituksen projektin perusrahoittajilta Louise ja Göran Ehrnroothin säätiöltä sekä Sophie von Julinin säätiöltä.

Rahoituksella kehitetään Carbon Actionin viljelijäyhteistyötä ja jatketaan BSAG:n kestävän maatalouden työtä, jotta ympäristötoimenpiteet olisivat viljelijöille helposti toteutettavia ja jokapäiväistä toimintaa.

Tärkeä osa tästä toiminnasta on yhteistyö sadan Carbon Action -hiiliviljelijän kanssa. Verkostoon kuuluu myös muita regeneratiivisesta eli uudistavasta maataloudesta kiinnostuneita viljelijöitä. Ilman yhteistyötä viljelijöiden kanssa on mahdotonta löytää käytäntöön sopivia ratkaisuja ja toimintamalleja maatiloilla.

Lisäksi tuotetaan viestintämateriaaleja kestävästä maaperän hoidosta, järjestetään koulutustilaisuuksia ja pellonpiennarpäiviä sekä tehdään yhteistyötä neuvojien, tutkijoiden, oppilaitosten ja päättäjien kanssa. Kansainvälisistä hiiliviljelyn verkostoista tuodaan suomalaisten viljelijöiden tietoon uusia innovaatioita ja toimintamalleja.  

Uudistava maatalous

Tutustu kurssiin

Uudistavan viljelyn e-opisto

Uudistavan viljelyn e-opisto on noin 60 tunnin opintokokonaisuus, joka sukeltaa maan kasvukunnon ja uudistavan viljelyn uusimman tutkimuksen pariin käytännön oppien kautta. Kurssi on koottu yhdessä laajan asiantuntijajoukon kanssa ja suunnittelussa on ollut mukana myös oppilaitoksia sekä viljelijöitä.

Ota yhteyttä

Eija Hagelberg

Projektijohtaja, uudistava maatalous

+358 50 060 9526

eija.hagelberg@bsag.fi

Hankkeessa mukana

Logo, Sophie von Julins stiftelse

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml