Siirry pääsisältöön

Itämeren alueella merkittävä toimija Fazer sitoutuu pienentämään tuotantonsa ympäristövaikutuksia

Valmiit Rehevöityminen

FAZER SITOUMUS

Fazerin Itämeri-sitoumus sisältää neljä teemaa ja kattaa yrityksen koko liiketoiminnan. Teemat ovat kiertotalous, kestävä viljanviljely, vesivastuullisuus ja tarjooman kehitys. Sitoumus kerää yhteen Fazerin teot Itämeren ekologisen tasapainon edistämiseksi.

SITOUMUKSEN ANTAJA

Fazer

PÄÄTTYNYT

Sitoumus annettu 2018

KESTO

2018 – 2022

!

Fazer teki ensimmäisen Itämeri-sitoumuksensa BSAG:lle vuonna 2013.

Fazerilla on pitkä historia Itämeren ympärillä paitsi liiketoiminnassa myös ympäristönsuojelussa. Fazer tekee jatkuvasti työtä toiminnan ympäristövaikutusten pienentämiseksi. Fazer on merkittävä toimija Itämeren alueella ja sitä kautta yrityksellä on mahdollisuus vaikuttaa Itämeren tilaan oman toiminnan sekä yhdessä kumppaneiden kanssa.

Fazer on sitoutunut kehittämään tuotantoa, toimintatapoja ja valikoimaa tavoilla, jotka tukevat Itämeren ekologista tasapainoa.

Fazerin Itämeri-sitoumus sisältää neljä teemaa ja se kattaa yrityksen koko liiketoiminnan. Sitoumusta toteutetaan kiertotaloutta, kestävää viljanviljelyä, vesivastuullisuutta ja tarjooman kehittämistä koskevilla toimilla ja tavoitteilla. 

Sitoumuksen tavoitteet

1

Kiertotalous: Tuetaan kiertotaloutta mahdollistamalla turvallinen ravinteiden kierrätys, ehkäisemällä jätteiden ja hävikin syntyä sekä lisäämällä materiaalitehokkuutta. Toiminnalle on asetettu liiketoiminta-aluekohtaiset tavoitteet hävikin vähentämiseksi. 

2

Kestävä viljanviljely: Jatketaan viljavision täytäntöönpanoa ja kehitetään kestävää viljanviljelyä yhdessä arvoketjun kanssa. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki kuluttajatuotteissa käytetty vilja Suomessa ja Ruotsissa täyttää kestävän viljelyn periaatteet. 

3

Vesivastuullisuus: Vesivastuullisuuden kehittämiseksi laaditaan suunnitelma, joka määrittelee toimenpiteet ja tavoitteet liittyen vedenkulutukseen, jätevesiin ja veden käytön vähentämiseen arvoketjussa.

4

Tarjooman kehitys: Kehitetään valikoimaa: painotetaan kotimaisia raaka-aineita, suositaan sesongin kasviksia, lisätään kasvipohjaisia tuotteita, edistetään kestävän proteiinin käyttöä sekä vähennetään ruokahävikkiä.

Voimme vaikuttaa ruuantuotannon eri vaiheissa siihen, että arvokkaita ravinteita päätyy veteen vähemmän. Itämeri-sitoumus kokoaa toimenpiteemme yhteen.

Christoph Vitzthum, konsernijohtaja, Fazer

OTA YHTEYTTÄ

Tanya Santalahti

Erityisasiantuntija, yritysyhteistyö; uudistava maatalous

+358 50 550 3240

tanya.santalahti@bsag.fi

TUTUSTU ITÄMERI-SITOUMUKSEN TEKIJÖIHIN

AJANKOHTAISTA

image/svg+xml