Siirry pääsisältöön

Tauko design muodin ympäristökuormaa pienentämässä

Valmiit Vaaralliset aineet

TAUKO DESIGN OY SITOUMUS

Suomalainen kierrätysmateriaaleista muotia tekevä TAUKO design haluaa sitoumuksellaan vaikuttaa värjäyksen kestävyyteen ja tekstiilien kierrätettävyyteen.

SITOUMUKSEN ANTAJA

TAUKOdesign

PÄÄTTYNYT

Sitoumus annettu 2019

KESTO

2019 – 2022

!

Taukodesign lahjoittaa TAUKO x Gullkrona -malliston voiton sekä osan joulukampanjansa tuotosta Baltic Sea Action Groupin Itämeri-työhön.

Taukodesignin Itämeri-sitoumuksen keskiössä on vahvistaa tekstiilien tuotannon kestävyyttä. Tavoitteena on parantaa kankaiden värjäyksen ympäristöystävällisyyttä, kehittää tekstiilien kierrätettävyyttä ja lisätä kuluttajien tietoisuutta näistä asioista.   

Sitoumus kytkeytyy Itämeren meriluonnon monimuotoisuuteen, meren merkitykseen elämälle ja siihen, miten haitalliset aineet vaikuttavat meren kasveihin ja eliöihin. Sitoumuksen toteutumista seurataan Taukodesignin ja BSAG:n vuosittaisilla tapaamisilla.  

Sitoumuksen tavoitteet

1

Tekstiilien värjäys: Taukodesign sitoutuu selvittämään mallistotuotannossa käytettävien värjäysprosessien ympäristökuormitusta julkisella raportoinnilla vuoden 2020 aikana. Tarvittavat parannukset ja korvaavien prosessien käyttöönotto sitoudutaan toteuttamaan vuoteen 2022.  

2

Tekstiilien kierrätettävyys: Taukodesign sitoutuu toteuttamaan kierrätysohjelman tuotannossa syntyvän tekstiilijätteen ja kuluttajatekstiilien (käytetyt TAUKO vaatteet) kierrätykseen vuoteen 2021 mennessä. 

3

Viestintä: Taukodesign sitoutuu viestimään kuluttajille kestävämmästä tekstiiliteollisuudesta ja sen merkityksestä meriluonnon monimuotoisuuteen ja Itämeren tilaan ja siitä, miten kuluttaja voi omilla valinnoillaan vähentää tekstiiliteollisuuden ympäristökuormaa. 

SITOUMUKSEN ETAPIT

2/2020

Taukodesign on tehnyt selvityksen käytettyjen värjäysprosessien ympäristökuormituksesta.

10/2020

Taukodesign on kartoittanut uusien ja vaihtoehtoisten värjäysprosessien ympäristökuormituksen ja soveltuvuuden yrityksen tuotantomalliin.

3/2021

Taukodesign on tehnyt selvityksen Suomen ja Saksan tekstiilikierrätyksen toimijoiden mahdollisuuksista ottaa vastaan ja kierrättää tuotannossa syntyvää tekstiilijätettä sekä vanhoja kuluttajatekstiilejä.

6/2020

Taukodesignin viestintästrategia sisältää viestinnän Itämeren tilasta, meriluonnon monimuotoisuudesta ja siitä, miten kuluttaja voi omilla valinnoillaan vähentää tekstiiliteollisuuden ympäristökuormaa

1/2022

Taukodesign on ottanut laajamittaisesti omassa tuotannossaan käyttöön uuden värjäys / tekstiilien viimeistysprosessin, joka perustuu ympäristökuormituksen minimoimiselle.

image/svg+xml

OTA YHTEYTTÄ

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö

+358 40 664 1625

irina.niinivaara@bsag.fi

TUTUSTU ITÄMERI-SITOUMUKSEN TEKIJÖIHIN

AJANKOHTAISTA

image/svg+xml