Siirry pääsisältöön

Julia Pelin

,

Julia Pelin toimii suunnittelijana uudistavan maatalouden parissa.

Julia työskentelee Carbon Action -klubin sekä BSAG:n muun viljelijäviestinnän kehittämisen ja toteutuksen parissa sekä yhteyshenkilönä viljelijöille. Julian työpöydällä on myös HITTI-hankkeen suunnittelu sekä hankkeen viljelijäryhmien yhteyshenkilönä toimiminen.

”Halu löytää ratkaisuja kestävälle tulevaisuuden ruoantuotannolle, ympäristöä kunnioittaen on ohjannut minua eteenpäin opinnoissani ja työtehtävissäni. Miten käytämme ympäristömme tarjoamia palveluita entistä kestävämmin, rasittamatta ympäristöä, mahdollistaen samalla maatalouden toimintaedellytyksien säilymisen? Kuinka maankäytön ratkaisuja tehdään ja miksi? Maaperän rooli on maataloustuotannossa keskeinen, puhuttiinpa sitten panoskäytön optimoinnista, satotason kasvattamisesta tai ympäristöongelmien ratkaisemisesta. Aidosti vaikuttavien toimien toteuttaminen vaatii tutkittua tietoa maaperän tilasta ja toiminnasta.”

Ennen BSAG:lle tuloa, Julia on työskennellyt laajasti erilaisissa tehtävissä maataloussektorilla, niin hallinnon kuin neuvonnan organisaatioissa. Viimeisimpänä hän työskenteli viljelijöiden edunvalvonnan työtehtävissä Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitossa MTK ry:ssä. Julialla on monipuolinen osaaminen erilaisista markkinointi- ja viestintätehtävistä. Hän on myös suorittanut korkeakouluharjoittelun maaseutu- ja saaristopolitiikan parissa.

Julia on opiskellut Helsingin yliopistossa maatalous- ja metsätieteellisessä tiedekunnassa. Maataloustieteen kandiohjelmassa hän on suuntautunut opinnoissaan maaperä- ja ympäristötieteeseen sekä maatalousekonomiaan. Töiden ohella hän suorittaa maisteriopintoja Environmental Change and Global Sustainability -ohjelmassa, jossa maaperäopintoja täydentävät opinnot agroekologialla sekä Itämeri- ja ilmastomuutos opintokokonaisuuksilla. Maisterintutkielmassa Julia tutkii maatilojen hiiliviljelyn menetelmiin siirtymisen hyötyjä. Tutkimus on osa HITTI-hanketta ja toteutettu sadalle Carbon Action hiiliviljelijälle.

Työn ulkopuolella päivät täyttyvät erilaista järjestötehtävistä sekä kotitilan työtehtävistä. Julia pyörittää maatilaa perheensä kanssa Uudellamaalla. Etenkin tilan lampaat ja hevoset ovat lähellä Julian sydäntä. Välillä lampolassa venähtääkin hommat pitkäksi hellyyden kipeiden kainuunharmasten rapsuttelusta! Lampaat ovat tärkeä osa maatilan erilaisia perinnebiotooppien kunnostusprojekteja.
Julia sydän sykkii myös Itämerelle sekä saaristolle ja erityisesti Porvoon saaristolla on erityinen merkitys hänelle jo lapsuusmuistoista saakka.

OTA YHTEYTTÄ

Julia Pelin

Suunnittelija, uudistava maatalous

+358 40 191 9420

julia.pelin@bsag.fi

image/svg+xml