Siirry pääsisältöön

Katri Salovaara

,

Katri Salovaara toimii projektipäällikkönä maatalouden biodiversiteettiratkaisujen parissa. 

Katri työskentelee BSAG:n biodiversiteetti-hankkeessa ja toimii viljelijöiden, tutkijoiden ja sidosryhmien välisenä koordinaattorina.  

Katri on taustaltaan maa- ja metsätaloustieteiden maisteri sekä taiteen kandidaatti. Työuransa aikana hän on toiminut mm. maatalousyrittäjänä ja maatalousalan opettajana. Katri onkin maatalouden moniottelija, jolle on kertynyt kokemusta niin maitotilan pitämisestä, vaikuttajayhteistyöstä, sisällöntuotannosta, opettamisesta kuin uudistavasta viljelystäkin. Katri tarkastelee asioita faktoista käsin, päämääränä rakentaa yhteistyötä ja siltoja erilaisten näkökulmien välille.  

”Olen innostuja ja innostaja, mutta myös realisti ja maalaisjärjenkäyttäjä. Biodiversiteettiratkaisut maatiloilla ovat muutakin kuin pörriäisiä ja perinnemaisemaa, vaikka niillekin on ehdottomasti paikkansa. Meidän tulee kuitenkin olla valmiita tarkastelemaan viljelymenetelmiämme myös biodiversiteetin näkökulmasta uudella tavalla, jotta tuleville sukupolville jää terve ja tuottava viljelyekosysteemi.  

Kun viljelijä toimii luonnon kanssa yhteistyössä eikä taistele sitä vastaan, lopulta kaikki voittavat. Haluan olla viljelijöiden tukena uusien biodiversiteettiratkaisujen käytäntöön viemisessä ja siinä rohkeassa tienraivaamisessa, jota uudistavan viljelyn parissa pelloilla tehdään. Luonto pärjää ilman meitä, mutta me emme pärjää ilman luontoa.” 

Vapaa-ajallaan Katri harrastaa monipuolisesti erilaista liikuntaa ja remontoi puolisonsa kanssa vanhaa maatilaa. Sydäntä ovat lähellä myös harmonikan soitto, jenkkiautot ja kuinka ollakaan – luonto eri muodoissaan.  

OTA YHTEYTTÄ

Katri Salovaara

Projektipäällikkö, uudistava maatalous, luonnon monimuotoisuus

+358 40 653 7117

katri.salovaara@bsag.fi

image/svg+xml