Siirry pääsisältöön

SINEBRYCHOFF – KOHTI UUDISTAVAA JOULUOLUTTA JA SEN YLI  

Itämeri-sitoumus, Yrityslahjoitus, Carbon Action

Suomen johtavalla panimoyrityksellä, Sinebrychoffilla, mallasohran uudistava viljely ja henkilöstön kouluttaminen ovat Itämeri-sitoumuksen arvoinen asia.  

Vuonna 2021 KOFF Jouluolut valmistettiin Sirkku Puumalan ja Patrick Nyströmin peltojen uudistavasti viljellystä mallasohrasta. Verkatakkilan tila sijaitsee Vihdissä ja on yksi Suomen noin sadasta Carbon Action -tilasta.

Ensimmäinen hiiliviljelty olut markkinoille

Vuodesta 2015 Sinebrychoff on tehnyt BSAG:n kanssa yhteistyötä käyttääkseen omaa osaamistaan Itämeren ekologisen tilan parantamiseen.

Hiiliviljellyn jouluoluen tavoite saavutettiin vuonna 2021, kun Sinebrychoffin Itämeri-sitoumus toi markkinoille Suomen ensimmäisen hiiliviljellyn oluen, 2021 KOFF jouluoluen. Jouluoluen ohra on viljelty uudistavan viljelyn periaatteita seuraten, mikä on uusi askel pitkäjänteisessä työssä, jolla Sinebrychoff edistää mallasohran alkutuotannon kestävyyttä.

Pitemmällä tähtäimellä Sinebrychoffin tavoitteena on uudistavan tuotannon edistäminen koko mallasohran toimitusketjussa. 

Emoyhtiön ja oman henkilöstön sitoutuminen tärkeää  

Uudet tavoitteet ja toimintatavat täytyy saada koko henkilökunnan tietoon. Siksi Sinebrychoffin Itämeri-sitoumuksessa keskitytään uudistavan viljelyn ja eritoten Carbon Action -alustan toiminnasta tiedottamiseen ja kouluttamiseen panimon henkilöstölle.

Sinebrychoff on lisäksi sitoutunut viestimään Carbon Action -hankkeesta ja hiiliviljelystä myös emoyhtiö Carlsbergille ja sen keskeisille toimijoille.

Keravan panimo vähentää hiilidioksidipäästöjä sekä veden ja muovin kulutusta  

Omassa Keravan panimossaan Sinebrychoff on sitoutunut veden ja muovin käytön sekä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Oluen tuotannossa syntyvä hiilidioksidi otetaan talteen, ja tehokkaan puhdistusprosessin ansiosta kierrätetty hiilidioksidi voidaan käyttää uudelleen virvoitusjuomien hiilihapottamisessa.  

Yhteistyön tavoitteet

2022

70 000 kuutiometriä pienempi vedenkulutus vuoden 2019 tasoon verrattuna.

image/svg+xml

Yhtiöstämme tuli vuonna 2021 hiilineutraali panimo. Jatkamme energiatehokkuuden parantamista omassa toiminnassamme Keravan panimolla, ja vaikutamme raaka-aineiden toimittajien kanssa arvoketjun eri osa-alueisiin. Kestävän viljelyn lisäksi tärkeää on vähentää pakkausten ja kuljetusten ympäristövaikutuksia sekä kehittää vedenkäytön tehokkuutta.

Marja-Liisa Weckström, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Sinebrychoff

Ota yhteyttä

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö

+358 40 664 1625

irina.niinivaara@bsag.fi

Tutustu kumppaneihimme

image/svg+xml