Siirry pääsisältöön

SINEBRYCHOFF – KOHTI UUDISTAVAA JOULUOLUTTA JA SEN YLI  

Itämeri-sitoumus, Yrityslahjoitus, Carbon Action

Suomen johtavalla panimoyrityksellä, Sinebrychoffilla, mallasohran uudistava viljely ja henkilöstön kouluttaminen ovat Itämeri-sitoumuksen arvoinen asia.  

Tomppilan tilan omistajat seisovat pellolla, siilojen edessä.
Vuonna 2023 KOFF Jouluolut valmistettiin Tomppilan tilalla Kouvolan Raussilassa. Tomppilan tilaa pitävät Elina ja Jonas Valkeinen pitävät maan kasvukuntoa tärkeimpänä pääomanaan. 

Ensimmäinen hiiliviljelty olut markkinoille

Vuodesta 2015 Sinebrychoff on tehnyt BSAG:n kanssa yhteistyötä käyttääkseen omaa osaamistaan Itämeren ekologisen tilan parantamiseen.

Hiiliviljellyn jouluoluen tavoite saavutettiin vuonna 2021, kun Sinebrychoffin Itämeri-sitoumus toi markkinoille Suomen ensimmäisen hiiliviljellyn oluen, 2021 KOFF jouluoluen. Jouluoluen ohra on viljelty uudistavan viljelyn periaatteita seuraten, mikä on uusi askel pitkäjänteisessä työssä, jolla Sinebrychoff edistää mallasohran alkutuotannon kestävyyttä. Vuoden 2023 jouluoluen mallasohra tulee Tomppilan tilalta Kouvolan Raussilasta.

Pitemmällä tähtäimellä Sinebrychoffin tavoitteena on pysyä panimoteollisuuden suunnannäyttäjänä uudistavan maatalouden saralla.

Uudistavan maatalouden edistäminen

Uudet tavoitteet ja toimintatavat täytyy saada jalkautettua koko organisaatioon. Siksi Sinebrychoffin Itämeri-sitoumuksessa keskitytään emoyhtiö Carlsbergin vuonna 2022 julkaistun Together Towards Zero and Beyond (TTZAB) vastuullisuustavoitteen edistämiseen. Tavoitteen edistämiseksi yhtiön sisälle muodostetaan uudistavaan maanviljelyyn keskittyvä asiantuntijaryhmä, jonka agendalla on viedä TTZAB-agendaa eteenpäin.

Sinebrychoff jatkaa uudistavasti viljellyn jouluoluen tuotantoa ja tutkii mahdollisuutta laajentaa samaa konseptia muihin tuotteisiin.

Viljelijäyhteistyö

Sinebrychoff, yhteistyössä BSAG:n kanssa, tukee ja kouluttaa viljelijöitä siirtymään kohti uudistavaa viljelyä.

Oluentuotannon ylijäämänä syntyvän märkämäskin hyödyntämistä tutkitaan osana uudistavaa viljelyä kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Vesivastuullisuus

Vesitehokkuutta pyritään parantamaan Sinebrychoffin tuotannossa nykyisestä 2,1 litrasta 2 litraan / valmistettu juomalitra.

Yhteistyön tavoitteet

2023

TTZAB-asiantuntijaryhmän muodostaminen uudistavan viljelyn edistämiseksi yhtiön sisällä. Vesitehokkuuden parantaminen Sinebrychoffin tuotannossa.

2022

70 000 kuutiometriä pienempi vedenkulutus vuoden 2019 tasoon verrattuna.

image/svg+xml

Sinebrychoffista tuli hiilineutraali panimo vuonna 2021. Meillä on pitkän aikavälin kunnianhimoisia, tieteeseen perustuvia tavoitteita niin energia- ja vesitehokkuudelle kuin pakkauksille ja arvoketjun hiilidioksidipäästöille ympäristökuormituksen pienentämiseksi. Uudistavasti viljelty mallasohra on samalla ilmastotyötä.

Hanna Palomäki, ympäristökoordinaattori, Sinebrychoff

Ota yhteyttä

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö

+358 40 664 1625

irina.niinivaara@bsag.fi

Tanya Santalahti

Erityisasiantuntija, yritysyhteistyö; uudistava maatalous

+358 50 550 3240

tanya.santalahti@bsag.fi

Tutustu kumppaneihimme

image/svg+xml