Siirry pääsisältöön

Artekin Blue Friday -päivä jälleen tukemassa Itämeri-työtä

Uutinen Yritysyhteistyö

Artek järjestää taas tänä syksynä Blue Friday -tempauksen vastaiskuna turhaa shoppailua ja heräteostoksia tuputtavalle Black Fridaylle. Perjantaina 29.11. tehtyjen normaalihintaisten Artek- ja Vitra-ostosten loppusummasta 20 % lahjoitetaan Baltic Sea Action Groupin Itämeri-työhön.

”Artek myy ja markkinoi tuotteita, joilla on erittäin pitkä elinkaari. Tuotteidemme hankintoja tehdään harkiten ja niiden kanssa eletään vuosikymmeniä ja usein ne vielä siirtyvät perintönä seuraavalle sukupolvelle. Iloitsemme siitä. Äkkinäiseen ostamiseen kannustava Black Fridayn idea on ristiriidassa yrityksemme arvojen ja toimintatapojen kanssa. Artekissa ajattelemme, että valistuneella kuluttamisella voi vaikuttaa merkittävästi tulevaisuuden hyvinvointiin”, kertoo Artekin maajohtaja Anja Matilainen.

Kestävämpää kulutusta tukevaa Blue Fridayta vietetään Artekissa nyt kolmatta vuotta. Mikäli Artekin tuote on siis jo valmiiksi ostoslistalla, voi hankinnallaan tukea Itämeren suojelua ajoittamalla ostoksensa Blue Friday -päivään.

”Ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen liikakäytön kaltaiset ongelmat kietoutuvat yhteen ja vaikuttavat negatiivisesti myös Itämeren tilaan. Baltic Sea Action Group jatkaakin erittäin mielellään yhteistyötä Artekin kanssa, sillä aikaa ja käyttöä kestävät tuotteet ovat myös ympäristön etu. Blue Friday -päivän konsepti istuu BSAG:n arvomaailmaan hyvin. Ylimääräiseen kuluttamiseen kannustaminen on ristiriidassa sen kanssa, että olemme varsin tietoisia planeettamme rajallisista resursseista”, toteaa BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml