Siirry pääsisältöön

Baltic Brew: Stallhagenin uutuusolut on Itämeren asialla

Uutinen Yritysyhteistyö

Ahvenanmaalainen Stallhagen-panimo tukee BSAG:n työtä Baltic Brew -lagerilla, jossa on mukana ripaus Itämerta. Ruotsissa ja Ahvenanmaalla kohoavat maljat Itämerelle 1.10., Manner-Suomessa Baltic Brew’ta saa 15.10. alkaen.

Baltic Brew on syntynyt Stallhagen-panimon, tukholmalaisen Forsbergs Skolan ja Baltic Sea Action Groupin yhteistyönä. Ajatus heräsi tukholmalaisessa Forsbergs Skolassa syksyllä 2020, kun opiskelijat Daniel Talcoth, Carl Almquist ja Herman Wistrand halusivat löytää keinon auttaa Itämerta. He kehittivät konseptin oluesta, joka sisältää Itämeren vettä.

”Ilman puhdasta vettä ei voi panna hyvää olutta.”

Stallhagen innostui ideasta välittömästi:

– Me elämme, vaikutamme ja panemme artesaaniolutta Ahvenanmaalla, saaristossa Itämeren keskellä, emmekä enää voi ummistaa silmiämme meren vakavalta tilalta. Kaikki vesi liittyy yhteen, samat ulkoiset tekijät vaikuttavat niin juomavesijärviimme kuin Itämereen. Haluamme olla mukana auttamassa merta omalla tavallamme, toimitusjohtaja Timo Vetriö kertoo.

Baltic Brew -lagerissa on yksi prosentti Itämeren vettä, josta on poistettu suola. Meriveden käyttö symboloi sitä, että vaikka koko maapallon pinta-alasta vettä on 70 prosenttia, vain yksi prosentti maailman vedestä on helposti tavoitettavaa makeaa vettä.

Baltic Brewn myötä Stallhagen Ab osallistuu Itämeren ekologisen tasapainon palauttamiseen tukemalla yhtiönä BSAG:n työtä.

– Lämmin kiitos Danielille, Hermanille, Carlille ja Stallhagenille arvokkaasta tuesta Itämeri-työllemme. On todella sykähdyttävää, että opiskelijoiden kurssityöstä kasvoi näin upea tuote ja yhteistyö, joka ylittää rajoja monessakin eri merkityksessä. Baltic Brew havainnollistaa, että jokainen voi auttaa Itämerta omalla tavallaan, BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt iloitsee.

No mistä sitä saa?

Baltic Brew’ta saa aluksi vain pubeista ja ravintoloista, 1.10. alkaen Ahvenanmaalla ja Ruotsissa ja 15.10. alkaen Suomessa. Ruotsissa sitä myyvät mm. pubiketjut The Bishops Arms, Pitcher’s sekä Åbro.

– Ruotsissa kiinnostus on suurta. Suomessa jokainen yksittäinen pubi tekee omat tilauksensa. Toivotaan, että myös monet suomalaiset haluavat olla mukana nostamassa maljan Itämerelle, Timo Vetriö toteaa.

Kannattaa siis kysäistä Baltic Brew’ta kantapaikastaan!

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml