Siirry pääsisältöön

Bold Projects soutaa halki Itämeren ja kannustaa lahjoittamaan Itämeri-työhön

Uutinen

Bold Projects on yleishyödyllinen yhdistys, joka sai alkunsa vuonna 2017. Vuonna 2018 he suorittivat ensimmäisen hyväntekeväisyystempauksensa juoksemalla 100 kilometrin matkan Helsingistä Tammisaareen, ja kannustamalla näin ihmisiä lahjoittamaan rahaa rintasyövän tutkimukseen. Juoksureissu oli menestys, ja keräsi yli 12 000 euroa hyvään tarkoitukseen.

Tänä vuonna juokseminen on vaihtunut soutuun. Bold Projectsin nelihenkinen tiimi (Valtteri Ikäheimo, Bernhard Forstén, Eddie Myrskog ja Linus Lehto) soutaa heinäkuun lopussa Tukholmasta Helsinkiin. Uroteko kulkee nimellä Bold Voyage.

Koska Bold Voyage soudetaan Itämerellä, valikoitui tämän vuoden keräyskohteeksi Baltic Sea Action Group. Bold Projects haluaa tempauksellaan kiinnittää huomiota Itämeren huonoon tilaan, ja kannustaa ihmisiä lahjoittamaan BSAG:n Itämeri-työhön. Lahjoituksen voi tehdä yrityksenä tai yksityishenkilönä, ja lahjoittajat saavat näkyvyyttä Bold Voyagen kampanjasivulla.

”Baltic Sea Action Group vaikutti heti alkuun hyvältä kohteelta projektia varten. Otimme heihin yhteyttä vuodenvaihteen aikana ja siitä lähtien olemme tehneet yhteistyötä ja valmistelleet keräyksen lanseeraamista”, kertoo Valtteri Ikäheimo Bold Brojects Ry:stä.

Arviolta 500 kilometrin mittainen matka halki Itämeren vaatii saumatonta tiimityöskentelyä ja hyvää stressinsietokykyä, mutta myös rautaista fyysistä kuntoa. Soututreenit aloitettiin tammikuussa soutuseuran opastuksessa, ja siitä lähtien niitä on pidetty lähes päivittäin. Veneessä on pieni hytti, jossa kaksi soutajaa nukkuu samalla kun kaksi muuta soutaa. Tavoitteena on saavuttaa Helsinki 5-7 päivässä.

”Heinäkuu on perinteisesti ollut Itämeressä sinilevän kuuminta sesonkia, ja näkyvin merkki merta vaivaavasta rehevöitymisestä. Olemme ilahtuneita, että Bold Projects haluaa auttaa Itämerta näin kekseliäällä tavalla! BSAG toivottaa soutajille myötätuulta ja seuraa jännityksellä matkan etenemistä”, sanoo BSAG:n sisältöjohtaja Laura Höijer.

Bold Voyage -lahjoitussivu löytyy osoitteesta: https://www.boldvoyage.fi.

Bold Projectsista löydät lisää tietoa täältä: www.boldprojects.org.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml