Siirry pääsisältöön

BSAG Base Camp Helsinki 14.5. kääntää Itämeren haasteet mahdollisuuksiksi, tasavallan presidentti Sauli Niinistö kannustamassa osallistujia Itämerityöhön

Uutinen

Baltic Sea Action Group järjestää Suomenlinnassa 14.5. BSAG Base Camp-tilaisuuden, jossa sukelletaan Itämeren haasteisiin sekä niiden avaamiin mahdollisuuksiin. Aamupäivän tilaisuuteen osallistuu tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Päivän aikana nostetaan esille, millaisia liiketoimintamahdollisuuksia Itämeren kestävän kehityksen ratkaisut voivat avata.

Kestävän kehityksen ja liiketoiminnan yhdistämisestä ovat puhumassa mm. toimitusjohtaja Pertti Korhonen (Outotec Oyj), johtaja Aija Jantunen (Kemira Oyj) ja hallituksen pj. Ilkka Herlin (Cargotec Oyj ja BSAG). Iltapäivällä ovat vuorossa workshopit, joissa yrityksillä on erinomainen tilaisuus miettiä organisaationsa tulevaisuutta – ja tapaansa sitoutua Itämeri-yhteistyöhön.

Valtioiden, yritysten, organisaatioiden ja yksityishenkilöiden BSAG:lle tekemiä sitoumuksia on reilu kaksisataa. Sitoumus on valtion, yrityksen, julkisen organisaation tai yksityishenkilön konkreettinen ja julkinen lupaus siitä, mitä toimenpiteitä sitoumuksen tekijä aikoo Itämeren pelastumiseksi tehdä. Sitoumus voi olla suoraan tai välillisesti Itämerta auttava asia – osaamista, teknologiaa, tai toimintamalleja.

”Kun sitoutuja tekee Itämeren pelastamiseksi sitä, mitä parhaiten osaa, hyötyvät siitä organisaatio, Itämeri ja yhteiskunta”, sanoo kehitysjohtaja ja BSAG:n perustaja Anna Kotsalo-Mustonen.

BSAG Base Camp on nimensä mukaisesti ”leiri ennen huippua”, sillä uudet liiketoimintaa hyödyttävät Itämeri-oivallukset esitetään Baltic Sea Action Summit -huippukokouksessa, joka on suunnitteilla Venäjälle 2012.

Ensimmäinen korkean tason BSAS-huippukokous pidettiin Helsingissä 2010 ja siihen osallistui Itämeren maiden päämiehiä, EU-edustus ja yritysjohtajia. Runsas 140 yritystä ja organisaatiota lunastivat omilla sitoumuksillaan pääsyn BSAS-huippukokoukseen. Kokousta isännöivät aloitteentekijät eli tasavallan presidentti, pääministeri ja BSAG-säätiön hallituksen puheenjohtaja.

BSAG Base Camp Helsinki 2012 14.5.2012, Suomenlinna. Tilaisuuden järjestävät BSAG:n kanssa Dazzle Oy, Kausaali Oy, Finnish Business & Society (FiBS) sekä Suomenlinnan hoitokunta, jotka sitoumuksen tehneenä auttavat osaamisellaan Itämerta.

OHJELMA – BSAG Base Camp -tilaisuus.pdf

Tilaisuutta voi seurata Twitterissä #BSAGBaseCamp ja BSAG FB-sivujen kautta.

Lisätiedot: Johanna Konttila, viestintäjohtaja, BSAG, +358 40 352 8899

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml