Siirry pääsisältöön

BSAG ja eQ aloittavat merkittävän kumppanuuden

Uutinen

eQ Varainhoito ja Baltic Sea Action Group, BSAG, ovat aloittaneet yhteistyön, joka mahdollistaa Itämeri-työn tukemisen rahastosijoittamisen kautta. Sijoittamalla eQ:n Sininen Planeetta -sijoitusrahaston BSAG-osuussarjaan eQ ohjaa hallinnointipalkkiosta peräti 85 % BSAG:n Itämeri-työhön.

eQ Sininen Planeetta –rahastoon voi valita lahjoittavan rahastosarjan, jonka vuotuinen hallinnointipalkkio on 1,75 % p.a. Sijoittaja maksaa sijoituksestaan vuosittain 0,25 % enemmän kuin rahaston normaali 1,50 % p.a. ja tämä 0,25 % lahjoitetaan BSAG:lle. eQ maksaa BSAG:lle lisäksi 1,25 %, mikä kuusinkertaistaa sijoittajan lahjoituksen. Sijoittamalla 10 000 euroa eQ Sininen Planeetta –rahastoon sijoittajan lisäkustannus on 25 euroa vuodessa, mutta BSAG saa yhteensä 150 euroa.

Baltic Sea Action Group ja eQ uskovat innovatiivisiin ratkaisuihin kamppailussa ympäristöongelmia vastaan, ja haluavat toimia tienraivaajana ympäristönsuojelun rintamalla. Yhteistyössä eQ:n kanssa luotu rahoitusmalli on esimerkki ennakkoluulottomasta aloitteesta – rahastosijoittamisen yhteydessä voi samalla sijoittaa kaikkia hyödyttävään kohteeseen, Itämeren ja maapallon tulevaisuuteen. BSAG:n näkökulmasta vaihtoehtoja tukemiseen on nyt kaksi – lahjoita tai sijoita.

”Yhteistyö eQ:n kanssa on BSAG:lle uudenlainen keino saada ihmisiä innostumaan Itämeri-työn tukemisesta. Samalla se on esimerkki BSAG:n toimintatavasta Itämeren pelastamiseksi; ennakkoluuloton ote uusiin aloitteisiin ja laaja-alainen yhteistyö nopeuttaa toimia hitaasti elpyvän meremme hyväksi”, sanoo BSAG:n toimitusjohtaja Johan Schmidt.

”eQ:n laajasta rahastovalikoimasta Sininen Planeetta –rahasto sopii temaattisesti erinomaisesti BSAG-yhteistyöhön – se on kestävän teknologian osakerahasto”, kertoo eQ Varainhoidon toimitusjohtaja Mikko Koskimies. Rahasto sijoittaa maailmanlaajuisesti yhtiöihin, joille maapallon resurssien kestävä hyödyntäminen on keskeinen osa toimintaa. ”Sininen planeetta -rahasto sopii ympäristötietoiselle sijoittajalle, joka haluaa sijoittaa pitkäjänteisesti ja olla mukana tekoälyn, datan hallinnan ja teollisen internetin (IoT) kehityksen etulinjassa”, Koskimies toteaa.

Pääset tutustumaan eQ:n Sininen Planeetta -sijoitusrahaston BSAG-osuussarjaan täältä.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml