Siirry pääsisältöön

BSAG:n kestävän maatalouden tiimi kasvaa: Esittelyssä Veera Naukkarinen

Uutinen

Baltic Sea Action Groupin kestävän maatalouden tiimi laajeni jälleen, kun Veera Naukkarinen liittyi joukkoon tammikuussa. Naukkarisen työnkuva pitää sisällään monipuolisia tehtäviä tapahtumajärjestelyistä viestintään ja erilaisiin selvityksiin.

Naukkarinen valmistui viime keväänä agronomiksi, pääaineenaan agroekologia. Naukkarinen on kotoisin maatilalta Etelä-Karjalasta, mutta viettänyt paljon aikaa myös ulkomailla erilaisissa projekteissa. Hän on tehnyt järjestötyötä maatalousalan kehitysyhteistyöhankkeissa, ja gradutyö vei Naukkarisen Nepaliin tutkimaan viljelymenetelmien vaikutusta maaperän hiilensidontaan.

– Olen seurannut BSAG:n toimintaa jo jonkin aikaa. Tutkittuani hiilensidontaa Nepalissa päädyin selvittämään, mitä hiiliviljelyn saralla Suomessa tapahtuu, ja tätä kautta sain tietää Carbon Action -alustasta.

Veera Naukkarinen kotitilallaan Etelä-Karjalassa.

Naukkarinen kiinnostui BSAG:n työstä opintojensa loppuvaiheessa, kun BSAG:n projektijohtaja Eija Hagelberg vieraili Viikissä luennoimassa viljelijöiden neuvontapalveluista. Hagelbergin esitys jäi mieleen, ja töitä hakiessaan Naukkarinen päätti olla häneen suoraan yhteydessä.

– BSAG:n toiminnassa yhdistyvät useat itseäni kiinnostavat asiat, kuten kestävät maanviljelymenetelmät, ratkaisuhakuisuus ja viljelijäyhteistyö. Järjestöhommissa totuin verkostomaiseen työskentelyyn, mikä on myös BSAG:n toimintatapa ja tuntuu itselleni mielekkäältä. Säätiöllä työskennellessä pysyy myös ajan hermolla siitä, mitä kestävän maatalouden kentällä tapahtuu.

Naukkarinen on työskennellyt BSAG:ssa vasta reilun kuukauden ajan, mutta hän on jo ehtinyt osallistua erilaisiin kestävän maatalouden tapahtumiin ja päässyt tutustumaan viljelijöiden kanssa tehtävään yhteistyöhön.

– BSAG:lla pääsee tekemään monipuolista työtä ja reissaamaan myös toimiston ulkopuolelle. Säätiössä vallitsee myös todella hyvä ilmapiiri, ja BSAG vaikuttaakin olevan mukavien ihmisten työpaikka!

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml