Siirry pääsisältöön

Carbon Action Hiilitilat: LuomuMattinen – Carbolla on asiaa! -podcast

Uutinen Uudistava maatalous

Sarjamme Esittelyssä Carbon Action -hiilitila esittelee Carbon Actioniin kuluvia viljelijöitä ja heidän tilojaan. Sarjan tarkoituksena on kertoa tilan toiminnasta ja valottaa viljelijöiden ajatuksia toimintatapojensa takana. Tervetuloa mukaan tilakierroksille!

Kuuntele Carbolla on asiaa! -podcast tästä

tietoja tilasta

Kolmas tilaesittely tulee Kouvolan Oravalasta, LuomuMattisen tilalta. Sukutilan 17. polvea edustaa Tommi Hasu, joka viljelee lähes 400 hehtaarin luomutilaa Kymijoen rannalla. Perheeseen kuuluvat myös vaimo Elina ja tytär Helmi.

Tilalla viljellään mallasohran, aitokauran, herneen, härkäpavun ja rypsin lisäksi nurmea, joka menee emolehmien rehuksi. Emolehmiä on 70 ja koko pääluku on nuorkarja ja vasikat mukaan lukien 150, mutta rakenteilla on uusi pihatto, joten tulevaisuudessa eläinmäärä tuplaantuu.

Jutun lopussa on linkki podcastiin, jossa kerrotaan tilasta lisää.

Tommi, Elina ja Helmi

”Mä olen koutsi ja pellot on mun joukkueen pelaajia”

Tommi pitää peltojen tuntemista ensisijaisen tärkeänä. Kuva: Eliisa Malin

Tilalle on tullut uusia vuokrapeltoja, joihin on tutustuttava huolella. Tommi on kova urheilumies, erityisesti joukkueurheilu on lähellä sydäntä, ja siihen pohjautuvat vertaukset ovat herkullisia:


Ne on joukkueen jäseniä ne pellot, pitää oppia tuntemaan ne yksilöt. Mä on oon niinkun niitten koutsi, että miten se pelaa se joukkue, eläimet, pellot ja ne ihmiset siinä, niin se riippuu mun valmentamisesta.

Klikkaa tästä ja kuuntele koko Tommin valmennusfilosofia Carbolla on asiaa! -podcastista, jota juontaa suunnittelija ja hiiliviljelijä Eliisa Malin BSAGilta.

Tule mukaan Carbon Action Klubiin, ja pysyt ajan tasalla hiiliviljelyn uusimmista käänteistä! Uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi, ja on pullollaan maaperän kasvukuntoon liittyvää infoa. LUE LISÄÄ TÄSTÄ

Kaikki Carbolla on asiaa! -podcast-sarjan jaksot löytyvät täältä.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml