Siirry pääsisältöön

Carbon Action -hiilitilat: Simola Carbolla on Asiaa-Podcast

Uutinen Uudistava maatalous

Sarjamme Esittelyssä Carbon Action -hiilitila esittelee Carbon Actioniin kuluvia viljelijöitä ja heidän tilojaan. Sarjan tarkoituksena on kertoa tilan toiminnasta ja valottaa viljelijöiden ajatuksia toimintatapojensa takana. Tervetuloa mukaan tilakierroksille!

Kuuntele tästä Carbolla on asiaa! -podcast

TIETOJA TILASTA:

Mäntsälässä sijaitsevaa Simolan tilaa ainakin kolmannessa polvessa viljelee Arto Uusi-Simola.

Tila on tavanomainen kasvinviljelytila, jolla suorakylvetään ja muokataan mahdollisimman vähän.

Monipuolisessa viljelykierrossa on syysvehnää ja ruista, kevätvehnää, kauraa, öljykasveja, palkokasveja, kuminaa ja uutuutena nyt viherkesantoa.

Noin 73 hehtaarin peltoala on pääasiassa savimaata, mutta maalajien vaihtelu voi olla suurta. Kerääjäkasvit kuuluvatkin kiinteänä osana tilan viljelymenetelmävalikoimaan.

Kerääjäkasveja ja keksintöjä

Jokaisella lohkolla pääkasvin alla on kerääjäkasvia niiden maanparannusvaikutuksen innoittamana. Kerääjäkasvien avulla Arto tavoittelee mahdollisimman jatkuvaa kasvipeitteisyyttä. Tilan isäntä on tottunut kerääjäkasvien käyttäjä, ja hän on kehittänyt itse kylvölaittteen, jolla siemenet saa mahdollisimman tasaisesti kylvettyä kylvön yhteydessä.

Simolassa on ollut myös LUKEn kerääjäkasvikoe, mutta siitä kuulet enemmän Carbolla on asiaa -podcastissa, kuuntele TÄSTÄ

Carbon Action -koelohko syksyllä 2019. Verrokilla ei ole kerääjäkasvia muista Simolan tilan peltolohkoista poiketen.

Tule mukaan Carbon Action Klubiin, ja pysyt ajan tasalla hiiliviljelyn uusimmista käänteistä! Uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi, ja on pullollaan maaperän kasvukuntoon liittyvää infoa. LUE LISÄÄ TÄSTÄ

Artoa haastatteli Carbolla on asiaa! -podcastissa Eliisa Malin Baltic Sea Action Groupista ja sen kuviksi ja tekstiksi tuotti Sanna Söderlund Baltic Sea Action Goupista. Sanna toimii koulutuspäällikkönä ja tekee viljelijäyhteistyötä, Eliisa toimii BSAGissa suunnittelijana sekä hiiliviljelijänä omalla tilallaan.

Kaikki Carbolla on asiaa! -podcast-sarjan jaksot löytyvät täältä.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml