Siirry pääsisältöön

Carbon Action -yritysalustalle uusia toimijoita!

Blogi Carbon Action

Kiinnostus on ollut suurta päästä mukaan Carbon Action -yritysalustalle. Saamme uusia yhteydenottoja mukavalla tahdilla ja pari uutta avausta on julkaistu kesän aikana.

Apetit teki kesäkuussa BSAG:lle Itämerisitoumuksen, jonka keskiössä on tuottaa sopimusviljelyssä hyödynnettävää tietoa erityisesti maaperän kasvukunnon parantamiseen ja hiilensidontaan liittyen. Tavoitteena on edistää kestävää ruokaketjua ja tuotteistaa hiiliviljelyä Apetitin sopimusviljelijöiden kautta. Apetitin Satakunnassa sijaitseva Räpin koetila liittyy mukaan Carbon Action -hankkeeseen yhtenä reilusta sadasta suomalaisesta maatilasta, mikä tukee hiiliviljelyyn liittyvien toimenpiteiden tutkimusta, kehittämistä sekä käytäntöjä. Sen lisäksi Apetit sisällyttää hiilipilotissa todennetut parhaat viljelykäytännöt sopimusviljelijöidensä viljelytysohjeisiin ja kouluttaa kaikki sopimusviljelijänsä maaperän kasvukuntoa ja hiilensidontaa edistäviin viljelymenetelmiin.

Fazer on BSAG:n pitkäaikainen strateginen kumppani ja nyt Fazer on myös liittynyt mukaan Carbon Action -alustalle päivittämällä viimevuotisen Itämerisitoumuksensa. Fazer sitoutuu liittämään ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja hiilen sitomisen maaperään vahvasti osaksi viljavisiotaan. Suurena viljanostajana Fazer kantaa vastuuta kestävän viljanviljelyn kehittämisestä. Osana ensimmäistä vuonna 2013 BSAG:lle antamaansa Itämerisitoumustaan Fazer kehitti yhdessä viljelijöidensä kanssa viljavision ja kymmenen kestävän viljelyn periaatetta sen toteuttamiseksi. Viljavision tavoitteena on hillitä sisävesien ja Itämeren rehevöitymistä, suojella luonnon monimuotoisuutta ja maaperän elinvoimaisuutta sekä vähentää kemikaalien käyttöä viljelyssä.

Hiiliviljelystä kiinnostuneet yritysedustajat tutustuivat Qvidjan koetilaan kesäkuussa.

Kesäkuussa pidimme myös yritysalustan ensimmäisen kokoontumisen Qvidjan koetilalla Paraisilla. Iso joukko hiiliviljelystä kiinnostuneita yritysedustajia sai aimoannoksen uutta tietoa hiiliviljelystä, käytännön demonstraatioita pellolla ja mahdollisuuden verkottua ja vaihtaa ajatuksia ruokaketjun kestävämmästä tulevaisuudesta. Pohdimme myös, mitä haluamme tehdä yhdessä ja seuraava tapaaminen onkin jo suunniteltu marraskuulle.

Koska liiketoiminnalla on erityisen hyvät mahdollisuudet nopeuttaa Carbon Actionin tavoittelemien muutosten aikaansaamista ja viedä viestiä kuluttajille, olemme BSAG:ssa erittäin iloisia, että yritysalustan toiminta on lähtenyt näin hyvin käyntiin. Se kannustaa meitä laittamaan vielä enemmän rautaa tuleen, jotta saisimme uusia keskeisiä kumppaneita mukaan ainutlaatuiseen monitoimijayhteistyöhömme.

Toivotammekin myös uudet yritykset mukaan hankkeeseemme! Ole yhteydessä, jos haluat kuulla lisää!

Michaela Ramm-Schmidt

Johtaja, yritysyhteistyö

michaela.ramm-schmidt@bsag.fi

040 525 0509

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml