Siirry pääsisältöön

DROPP moninkertaisti lahjoituksensa Itämeri-työhön

Uutinen

Vuosi 2015 oli BSAG:n yhteistyökumppanille DROPPille erinomainen. Yhteiskunnallinen yritys DROPPin sitoumus on lahjoittaa kaikki voittonsa Itämeren pelastamiseen. Vuonna 2015 DROPP laajensi tuotevalikoimaansa ja lisäsi markkinaosuuttaan, jonka johdosta vuotuinen lahjoitus Itämeren suojeluun nousi 30 000 euroon. Puolet summasta lahjoitettiin BSAG:n Itämeri-työhön, puolet Helsingin yliopiston MONICOAST tutkimusprojektiin.

DROPP –veden kokonaismyynti nousi vuonna 2015 150 000 pulloon ja jälleenmyyjäverkosto kasvoi tuntuvasti, esimerkiksi Café Fazerin ottaessa DROPPin valikoimaansa viime vuoden toukokuussa. Amanda Sundellin luotsaama DROPP havittelee kasvua myös vuodelle 2016 ja uusia yhteistyökuvioita on jo tiedossa.

DROPPin lahjoituksella on tärkeä rooli Itämeri työssä. ”Esimerkiksi BSAG:lle Itämeri-sitoumuksen tehneiden yritysten asiakkaiden ja sopimusviljelijöiden kautta Suomen peltopinta-alasta jo neljännekseen kohdistetaan Itämeri-ystävällisempiä viljelytoimenpiteitä.” kertoo säätiön asiamies Mathias Bergman. DROPPin toisessa lahjoituskohteessa MONICOAST tutkimusprojektissa tehdään myös töitä Itämeren puolesta. Hankkeessa kerätään dataa meriympäristön muutoksista, joita ilmaston lämpeneminen ja rehevöityminen vauhdittavat. Datan avulla voidaan ymmärtää paremmin, miten meriympäristön muutokset vaikuttavat ympäristön lajeihin ja miten merta voisi suojella entistä paremmin.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml