Siirry pääsisältöön

Esittelyssä MULTA-hankkeen uusi tutkimuskoordinaattori Layla Höckerstedt

Uutinen Uudistava maatalous

Carbon Action -alustalla toimii lukuisia hankkeita ja yhteistyötä tehdään useiden tahojen kesken. Merkittävä yhteistyötaho on Ilmatieteen laitos, joka on mukana mm. Strategisen tutkimuksen rahoittamassa, ilmastokestävään ruuantuotantoon keskittyvässä MULTA-hankkeessa. Maaperän hiilensidontaan liittyvän tutkimuksen laajentuessa kävi ilmeiseksi, että Ilmatieteen laitos tarvitsee työhön tutkimuskoordinaattorin. Avoimeen työpaikkaan saatiin monta erinomaista hakemusta, ja Ilmatieteen laitoksella aloitti tammikuussa 2020 uusi tutkimuskoordinaattori Layla Höckerstedt.

”Innostuin tehtävästä heti työpaikkailmoituksen huomattuani. Olen aina ollut kiinnostunut ympäristöön ja kestävän ruokajärjestelmän kehitykseen liittyvistä kysymyksistä. Uskon, että työni koordinaattorina mahdollistaa uuden tutkimustiedon linkittämisen todellisiin käytännön sovelluksiin”, Höckerstedt kertoo.

Höckerstedt on työskennellyt tutkijana Helsingin yliopiston Biotieteellisessä tiedekunnassa, ensin Metapopulaatiobiologian huippuyksikössä ja sittemmin Ekologisen muutoksen tutkimuskeskuksessa. Koulutukseltaan hän on maatalous-metsätieteiden maisteri ja agronomi, jonka opinnot ovat keskittyneet kasvipatologiaan ja erityisesti sienitaudinaiheuttajiin. Höckerstedtin väitöskirja on parhaillaan tarkastettavana, ja tavoitteena on väitellä toukokuussa. Väitöskirja käsittelee kasvien vastustuskyvyn ekologiaa ja evoluutiota.

Biologisen tutkimuksen lisäksi Höckerstedt on perehtynyt myös maatalousekonomiaan ja -politiikkaan ja hänellä on myös useamman vuoden ajalta kokemusta yritysmaailmassa työskentelystä. Höckerstedt koordinoi Ilmatieteen laitoksella useita hiilensidontaan ja ilmastoon liittyviä tutkimuksia, joista MULTA-hanke on suuressa roolissa.

”MULTA-hankkeen tuloksina voidaan luoda uusia, tieteellisesti päteviä käytäntöjä hiilineutraalin ruokajärjestelmän kehittämiseen, yhdistää ruuantuotannon ympärillä toimivien tieteenalojen huippuosaajat, poliittiset päättäjät ja eri sidosryhmien edustajat uudella tavalla, ja näin edistää ekologista ja kestävää maataloutta. Innostuneena odotan tulevan kesän mittauksia ja uusia mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia, joita tämä projekti tuo tullessaan”, Höckerstedt iloitsee.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml