Siirry pääsisältöön

Itämerisitoumuksen tehnyt Marina Networking Oy tarjoaa ympäristöystävällisen vaihtoehdon veneen pohjamaaleille

Uutinen

MUUTOS 21.2.2019: Sitoumus on peruttu Marina Networking Oy:n päällekkäisen yhteistyön vuoksi. Kannatamme yhä veneiden myrkyllisiä pohjamaaleja korvaavia ratkaisuja, kuten MarNetin pohjapesureita.

Drive-in Boatwash -venepesureita maahantuova Marina Networking Oy (MarNet) on tehnyt Itämerisitoumuksen BSAG:lle. Suomen ensimmäinen BigWash-venepesuri löytyy Hangosta, ja se avataan veneilijöiden käyttöön keväällä 2019. Pesurilla voi puhdistaa maksimissaan 53-jalkaisen moottori- tai purjeveneen pohjan siihen kiinnittyneistä eliöistä. BigWash-pesureiden ohella MarNet myy auton perässä vedettäviä MiniWash-pesureita, joilla voidaan puhdistaa pienempiä moottoriveneitä.

Veneen pohjan säännöllinen pesu poistaa tarpeen käyttää ympäristölle haitallisia pohjamaaleja. Veneiden pohjamaalit ovat vahvasti edustettuina Itämerta rasittavien vaarallisten aineiden joukossa. Puhdas pohja vähentää myös polttoaineen kulutusta. MarNetin sitoumus keskittyykin Itämeren tilan parantamiseen konkreettisten käytännön ratkaisujen kautta. Yritys myös lahjoittaa osan pesureiden tuotosta BSAG:lle.

”Veneen pesu muutaman kerran kesässä säästää ympäristöä, polttoainetta sekä aikaa. Työmäärä vähenee niin moottori- kuin purjeveneidenkin kohdalla, kun pohjaa ei enää tarvitse maalata. Veneiden kulkunopeuskin paranee huomattavasti. Laitteet ovat olleet käytössä Ruotsissa jo joitain vuosia, ja siellä on saavutettu huomattavan hyviä tuloksia”, kertoo Erkki Kaurinkoski Marina Networking Oy:stä.

”Olemme innoissamme yhteistyöstä MarNetin kanssa! Iso osa BSAG:n työstä keskittyy laajojen, systeemitason muutosten ajamiseen. Samalla on kuitenkin tarvetta venepesureiden kaltaisille paikallisemmille, konkreettisille ratkaisuille, joilla esimerkiksi Itämerellä liikkuvat veneilijät voivat tehdä oman osansa meren tilanteen parantamiseksi”, iloitsee BSAG:n toimitusjohtaja Johan Schmidt.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml