Siirry pääsisältöön

Joululahja Itämerelle on joululahja meille kaikille

Blogi

Joulun ensimmäiset lahjatoiveet on kuiskuteltu äidin korvaan jo meilläkin. Haaveissa ovat muun muassa robottikoiran pentu ja puoli tusinaa animaatiosarjan sankarihahmoja. Lapsen toivomuslista sai minutkin miettimään, mitä itse toivoisin joulupukilta.

Jo klassikoksi muodostuneessa Love, actually -elokuvassa eräs henkilöhahmo kiteyttää toiveensa näin: “En halua joululahjaksi mitään sellaista, mitä tarvitsen. Haluan jotain sellaista, mitä haluan.” Hänen mielestään siis joululahjan kuuluu olla ekstraa ja spesiaalia, ei todellakaan mikään perustarpeisiin vastaava villasukkapari. Itse päädyin päinvastaiseen.

Haluaisin uuden käsilaukun, siron ja kauniin mutta samalla asennetta uhkuvan. Siitä olisi minulle iloa joka kerta, kun sujauttaisin sinne avaimet ja lähtisin liikenteeseen. Mutta en minä sitä tarvitse.

Pohjimmiltaan en tarvitse hetkellistä iloa vaan pysyvää helpotusta. Sitä, että takaraivosta katoaisi pelko itseni, lasteni ja koko ihmiskunnan puolesta. Siksi toivon joululahjaksi jotain, mitä tarvitsen: luottamusta tulevaisuuteen, turvallisuuden tuntua. Toivoa.

Uskomatonta kyllä, toivoa tosiaan voi löytää pukinkontista. Uskoni tulevaisuuteen nostaa päätään aina, kun näen että joku välittää, että tavalliset ihmiset toimivat tärkeiden asioiden puolesta ja tekevät hyviä tekoja.

Siksi jokainen ”toisenlainen lahja” on minulle pieni pala toivoa. Kuusen alta löytyvä vuohi, ammatti tai malarialääke luo uskoa siihen, että me voimme vielä selviytyä. Että maapallolla ja ihmiskunnalla on tulevaisuus. Mikä olisi sen parempi lahja?

Yksi erinomainen aineeton lahjaidea on kääräistä joulupakettiin elämää Itämerelle. Ajankohtainen ja tunteita herättävä lahja sopii niin ystävälle kuin yhteistyökumppanille. Lahjoitus menee konkreettiseen työhön moniongelmaisen Itämeremme parantamiseksi – ja vähän ihmisenkin turvaksi:

Ilmastonmuutos ja luontokato ovat valtavia uhkia paitsi Itämerelle myös ihmiselle. Samassa veneessä ollaan. Joululahja Itämerelle on joululahja meille kaikille.

Lue lisää joululahjaitamerelle.fi 

Elina Ranta
BSAG:n varainhankintapäällikkö, jonka joulu yllättää joka vuosi 22.12.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml