Siirry pääsisältöön

Kesän pellonpiennarpäivät

Tapahtuma Carbon Action Uudistava maatalous

Mitä on tilannetajuisuus viljelyssä ja miten sen kanssa pääsee alkuun? Tervetuloa BSAG:n järjestämille pellonpiennarpäiville kuulemaan viljelijöiden käytännön kokemuksista tilannetajuisista menetelmistä. Kesäkuun pellonpiennarpäivässä tutustutaan tilannetajuiseen laidunnukseen Pirkanmaalla ja syyskuussa vihreiden viikkojen maksimointiin Uudellamaalla. Tilaisuudet ovat kaikille avoinna. Päivitämme ensimmäisen peltopäivän tapahtumatietoja viikolla 21.

Lehmiä etenemässä samaan suuntaan laitumella.

Tilannetajuinen laidunnus 14.6 Mantereen tila

Tilannetajuista laidunnusta on sovellettu Mantereen tilalla jo muutaman vuoden ajan. Philipp Meyer kertoo, mitä hyötyjä laidunnustyylistä tilalle on koitunut ja mitä tulee tietää, jos on vasta ryhtymässä tälle tilannetajuiseen laidunnukseen.

Vihreiden viikkojen maksimointi 16.9 Jokelan tila

Jokelan luomutilan pelloilla Nurmijärvellä on panostettu vihreiden viikkojen maksimointiin, eli mahdollisimman ympärivuotiseen kasvipeitteisyyteen. Tule paikalle kuulemaan ja saat käytännön vinkkejä oman viljelysi suunnitteluun. Ohjelma tarkentuu myöhemmin kesällä.

14.6. Mantereen tila

9.30-10.00

Saapuminen, aamukahvit sekä HITTI-hankkeen lyhyt esittely. Tapahtumassa on tarjoiluja varattu 40 ensimmäiselle. 

10.00-10.40

Kokemuksia rotaatiolaiduntamisesta ja kuinka aloittaa lypsykarjan laiduntaminen, maanviljelijä Tuomas Näppilä, Kestilän tila sekä maanviljelijä Mari Alanen, Alasen tila.

10.45-11.10

Laidunnussuunnitelman tekeminen, agronomi ja sertifioitu kokonaisvaltaisen tilanpidon kouluttaja sekä neuvonantaja Philipp Mayer, Mantereen tila

11.15-12.00

Mantereen tilan laidunlohkolle tutustuminen ja havaintojen tekemistä.

image/svg+xml

OTA YHTEYTTÄ

Julia Pelin

Suunnittelija, uudistava maatalous

+358 40 191 9420

julia.pelin@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml