Siirry pääsisältöön

Mitä viljelijä ja biodiversiteetti tarvitsevat toisiltaan?

Tapahtuma Carbon Action Uudistava maatalous

Tervetuloa Carbon Action -alustan biodiversiteettiwebinaariin perjantaina 22.3. klo 9.00–11.00. Aiheena erilaisten viljelysysteemien ja maisemaelementtien vaikutukset luonnon monimuotoisuuteen. Luvassa myös viljelijäpuheenvuoro biodiversiteetin hyödyntämisestä ja ylläpitämisestä tilalla.

Paikka

Webinaari

Aika

Perjantaina 22.3.2024 klo 9.00–11.00

Lisätietoja

Webinaari on avoin kaikille, olit sitten viljelijä, asiantuntija tai muuten vain aiheesta kiinnostunut. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 21.3 klo 12.00 mennessä! Ilmoittautuneet saavat myös linkin tallenteesta sähköpostiin. Webinaari on osa Maatalouden biodiversiteettiratkaisut -hanketta.

Carbon Action -alustan biodiversiteettiteema jatkuu webinaarilla, jossa agroekologian apulaisprofessori Johan Ekroos Helsingin yliopistosta kertoo erilaisten viljelysysteemien ja maisemaelementtien vaikutuksesta luonnon monimuotoisuuteen.

Viljelijäpuheenvuorossa kuullaan biodiversiteetin hyödyntämisestä ja ylläpitämisestä tilatason näkökulmasta. Aikaa on varattu myös keskustelulle ja kysymyksille.

OHJELMA

9.00

Projektipäällikkö Katri Salovaara, BSAG: Tervetuloa – missä mennään Carbon Actionin biodiversiteettityössä

9.10–10.00

Agroekologian apulaisprofessori Johan Ekroos, Helsingin yliopisto: Maisematason monimuotoisuus maataloudessa – mitä viljelijä ja biodiversiteetti tarvitsevat toisiltaan? Millaisia leimallisia piirteitä biodiversiteettiin liittyy erilaisissa maisemissa ja miten viljelijä voi oppia katsomaan omaa maisemaansa biodiversiteetin näkökulmasta? Miten muutokset biodiversiteetissa vaikuttavat maatalousympäristöön.

10.00–10.10

Kysymykset ja keskustelu

10.10–10.50

Viljelijäpuheenvuoro: Matias Rönnqvist, Miten viljelijä voi hyödyntää ja hoitaa biodiversiteettia tavoitteellisessa kasvinviljelyssä, case-esimerkki.

10.50–11.00

Kysymyksiä ja keskustelua.

image/svg+xml

OTA YHTEYTTÄ

Katri Salovaara

Projektipäällikkö, uudistava maatalous, luonnon monimuotoisuus

+358 40 653 7117

katri.salovaara@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml