Siirry pääsisältöön

Sinebrychoffille ja BSAG:n yhteistyölle jatkoa toisen Itämeri-sitoumuksen muodossa.

Uutinen Yritysyhteistyö

Sinebrychoffin järjestyksessään toisen Itämeri-sitoumuksen pääteema on hiili arvoketjussa ja se kattaa vuodet 2020-2022. Työ linkittyy vahvasti BSAG:n Carbon Action -alustaan. Sinebrychoffin oman tuotantotoiminnan lisäksi sitoumuksen keskiöön on valittu merkittävimmän raaka-aineen eli mallasohran alkutuotanto.

Alkutuotannon kannalta merkittävässä roolissa on tavoite ”Kohti hiiliviljeltyä jouluolutta”. Sinebrychoffin jouluoluen osalta on tehty yhteistyötä BSAG:n kanssa jo neljän vuoden ajan. Tämän lisäksi Sinebrychoff ja BSAG ovat edistäneet kestävää ravinnetaloutta alkutuotannossa yhteistyössä Viking Maltin kanssa. Tavoitteena on nyt viedä kehitys vielä askeleen eteenpäin. Hiiliviljellyssä jouluoluessa keskitytään kestävän ravinnekäytön ja ravinnevalumien ehkäisemisen lisäksi maaperän kuntoon ja hiilen sitomiseen ilmakehästä maahan. Hiiliviljelty jouluolut on uusi askel pitkäjänteiselle työlle edistää mallasohran alkutuotannon kestävyyttä. Pitemmällä tähtäimellä Sinebrychoffin tavoitteena on asian edistäminen koko mallasohran toimitusketjussa ja alkutuotannossa.

Sitoumus kattaa myös panimon toimintoja, ja Sinebrychoff on sitoutunut ympäristövastuullisuuden kannalta kolmeen merkittävään tavoitteeseen: veden ja muovin käytön sekä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Arvoketjun kannalta poikkileikkaavassa roolissa uudessa sitoumuksessa on Sinebrychoffin oma henkilöstö. Sitoumuksessa tullaan keskittymään BSAG:n ja eritoten Carbon Action -alustan toiminnasta tiedottamiseen ja kouluttamiseen Sinebrychoffin henkilöstölle. Oman henkilöstön koulutuksen lisäksi Sinebrychoff on sitoutunut viestimään Carbon Action -hankkeesta ja hiiliviljelystä myös emoyhtiö Carlsbergille ja sen keskeiselle henkilöstölle.

Sinebrychoff liittyy mukaan Carbon Action -hankealustan yritysverkostoon, joka mahdollistaa eri ruokaketjun toimijoiden yhteistyön ja oman toiminnan kehittämisen hiiliviljelyn tiimoilta. Lisäksi Sinebrychoff sitoutuu tuomaan hiiliviljelyä ja Carbon Action -alustan toimintaa esiin omassa viestinnässään.

”Olemme todella innoissamme uudesta sitoumuksesta. Kokonaisvaltaisesti syvempi yhteistyö, vahva keskittyminen alkutuotantoon ja Carbon Action -alustan edistäminen luovat hyvät puitteet yhteistyön jatkolle.”, sanoo BSAG:n projektipäällikkö Nicholas Wardi.

”Jatkamme panimon hiilidioksidipäästöjen vähentämistä niin, että viimeistään vuonna 2030 olemme hiilivapaa panimo. Veden käytön osalta tavoitteemme on vuoteen 2022 mennessä saada aikaiseksi 70 000 m3 tiputus vuoden 2019 tasosta. Muut sitoumukset osat liittyvät pitkälti uudenlaisen ajattelun läpiviemiseen eli Carbon Action -ajattelun edistämiseen”, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Marja-Liisa Weckström sanoo Sinebrychoffilta.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml