Siirry pääsisältöön

#SoilSelfie tekee paluun! Osallistu somekampanjaan 29.11.-5.12.2021

Uutinen Uudistava maatalous

Baltic Sea Action Group järjestää tänäkin vuonna #SoilSelfie-kampanjan, joka huipentuu kansainväliseen maaperäpäivään 5.12.

#SoilSelfie -kampanjan viesti on, että terve maaperä on meille kaikille elinehto ja meillä kaikilla on suhde siihen. Usein suhde on kuitenkin tiedostamaton ja maaperän merkitys yksilön ja yhteiskunnan kannalta jää usein pimentoon.

Haluammekin #SoilSelfie -kampanjalla nostaa tietoisuutta maaperän merkityksestä ja sen monin paikoin kriittisestä tilasta.

#SoilSelfie -kampanja haastaa kaikki, jotka pitävät maaperään tärkeänä kertomaan, mitä maaperä heille merkitsee. Suhde maaperään voi rakentua monista erilaisista palikoista: tutkitko maaperää, tuottaako se sinulle elantosi, pyritkö suojelemaan sitä, vai yksinkertaisesti – syötkö ja oletko riippuvainen toimivista ekosysteemeistä?

Tänä vuonna kutsumme #minätutkin-hengessä erityisesti maaperätutkijoita mukaan kertomaan työstään ja siitä, mitä maaperä heille merkitsee.

Osallistu sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #SoilSelfie ja halutessasi #CarbonAction, muista myös tägätä meidät Twitterissä @BSAG_ ja Instagramissa @balticseaactiongroup

Hyödynnä #SoilSelfie -materiaaleja

Tänä vuonna olemme yhdessä yhteistyötahojen kanssa tuottaneet runsaasti materiaalia maaperästä. Tutustu Soil at Risk -symposiumin materiaaleihin, mm. mikä on huippukokki Henri Alénin suhde maahan, ja minkälainen on maaperäjälkkäri. Kuuntele ja katso myös symposiumin nauhoitteet, joista osa on tekstitetty suomen kielelle.

Alla olevissa korteissa kerrotaan, miksi maaperä on elintärkeää ja siitä kannattaa välittää. Voit vapaasti kopioida ja tallentaa kuvat ja jakaa niitä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #SoilSelfie. Täältä saat kortit käyttöösi.

Taustalla

#SoilSelfie -kampanjan ovat ideoineet yhteistyössä Baltic Sea Action GroupDesignmuseoMaj ja Tor Nesslingin Säätiö sekä Ympäristötiedon foorumiNämä kaikki toimijat pyrkivät lisäämään maaperätietoisuutta. Kampanja järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2020.

Kansainvälinen maaperäpäivä 

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n alulle panemaa kansainvälistä maaperäpäivää vietetään joka vuosi 5.12. Tänä vuonna huomiota kiinnitetään erityisesti maaperän suolaantumiseen, mikä on merkittävä globaali haaste.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml