Siirry pääsisältöön

Suomen Nestlé uusii Itämeri-sitoumuksensa

Uutinen Yritysyhteistyö

Suomen Nestlé jatkaa vuonna 2021 aloittamaansa uudistavan viljelyn edistämistyötä Suomessa ja samanaikaisesti yritys lanseeraa markkinoille tuotteita, joiden raaka-aineet ovat viljelty uudistavan viljelyn menetelmillä.

Suomen Nestlé antaa Baltic Sea Action Groupille uuden Itämeri-sitoumuksen vuosille 2024–2026. Itämeri-sitoumuksellaan Nestlé syventää BSAG:n kanssa jo käynnistämäänsä uudistavan viljelyn työtä Suomessa. Sitoumus painottuu Carbon Action -alustan yhteistyöhön.

Viljelijät uudistavan viljelyn matkalla

Yhteistyön puitteissa Nestlé tukee ja kannustaa Suomessa käyttämänsä perunan, porkkanan, palsternakan ja sipulin viljelijöitä toimintansa jatkuvaan parantamiseen uudistavassa viljelyssä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vuonna 2021 aloitettuja viljelijävalmennuksia jatketaan, ja viljelijöiden kanssa tehtävää kehitystyötä viedään eteenpäin.

Nestlé tavoittelee sitä, että kaikki ohjelmassa mukana olevat perunan, porkkanan, palsternakan ja sipulin viljelijät saavuttavat yhdessä BSAG:n kanssa määrittelemiensä kriteerien perusteella edistyneen tason uudistavassa viljelyssä.

”Jokaisella tilalla ja viljelykasvilla on yksilölliset tarpeensa, jotka tulee ottaa huomioon koulutuksessa. Lisäksi haastavat kasvuolosuhteet viime vuosina ovat korostaneet tilannetajuisuuden tärkeyttä. Kaikki ei siis aina mene niin kuin suunnittelee, mutta tärkeintä on kulkea kohti sitä omaa tavoitettaan”, kertoo BSAG:n erityisasiantuntija Tanya Santalahti.

”Uudistava viljely on matka, joka vaatii pitkäaikaista sitoutumista viljelijöiltä, ja on todella hienoa, että Nestlé kulkee sitä viljelijöiden rinnalla tukien ja kannustaen.” jatkaa Santalahti.

Uudistavasti tuotettua PILTTI-lastenruokaa

Sitoumuksessa edistymisestä kertoo se, että Nestlé on nyt kehittämässä tuotteita, joiden raaka-aineet on viljelty tiloilla, joilla on siirrytty käyttämään uudistavan viljelyn menetelmiä.

Ensimmäiset näistä PILTTI-tuotteista tuodaan markkinoille jo vuoden 2024 aikana. ”Tämä tapahtuu vuoden loppupuolella, ” kertoo Nestlén lastenruokatiimin markkinointijohtaja Pia Sippel. ”Työtä jatketaan niin, että Turun lastenruokatehtaamme käyttämästä kotimaisesta perunasta, porkkanasta, palsternakasta ja sipulista kaikki on viljelty uudistavan viljelyn menetelmiä käyttäen vuoden 2026 loppuun mennessä,” Sippel täydentää.

Yhteistyötä uudistavan viljelyn edistämiseksi

Sitoumuksen myötä Nestlé jatkaa Carbon Action -alustan yritysverkostossa, joka mahdollistaa ruokaketjun toimijoiden yhteistyön ja oman toiminnan kehittämisen uudistavan viljelyn edistämiseksi.

”Nestlén tavoitteena on olla uudistamassa ruokajärjestelmää. Todellinen muutos edellyttää kuitenkin sitä, että kaikki toimijat osallistuvat toimintaan, ja tekevät yhteistyötä ruokaketjun kaikissa vaiheissa. Yksin emme tässä onnistu”, toteaa Suomen Nestlén viestintäpäällikkö Nina Hannola.

OTA YHTEYTTÄ

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö 26.4.2024 asti.

Tanya Santalahti

Erityisasiantuntija, yritysyhteistyö; uudistava maatalous

+358 50 550 3240

tanya.santalahti@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml