Siirry pääsisältöön

Suomenlahden öljyntorjuntavalmiutta parantava M/S Baltika esiteltiin tänään Arctech Helsingin telakalla

Uutinen

Monitoimialuksen taustalla on SET Groupin sitoumus ja onnistunutta suomalais-venäläistä yhteistyötä

M/S Baltika on hyvin konkreettinen esimerkki siitä, miten sitoumukset toimivat: SET Petrochemicals Ltd. teki Baltic Sea Action Summitissa 2010 sitoumuksen konsultoida venäläisiä öljyteollisuuden ja liikenneverkoston päättäjiä Suomelahden jäänmurron ja öljyntorjuntavalmiuden parantamiseksi.

SET Petrochemicalsin sitoumuksella oli olleellinen rooli tilaussopimukseen päättyneissä valmisteluissa sekä öljyntorjunta valmiuksien huomioonottamiseen uudessa laivassa. Venäjän meri- ja jokiliikenneviraston tilasi aluksen alaisuudessaan toimivalle meripelastusviranomaiselle Gosmorspassluzhballe. M/S Baltika tulee toimimaan jäänmurto-, pelastus- ja öljyntorjuntatehtävissä Suomenlahden alueella keväästä 2014 alkaen.

Itäisen Suomenlahden meriturvallisuutta ja öljyntorjuntavalmiutta merkittävästi lisäävä Baltika edustaa täysin uudentyyppistä ja innovatiivista teknologiaa. Aluksen epäsymmetrinen runko, patentoitu vino muoto sekä kolme 360 astetta pyörivää potkuria mahdollistavat sen liikkumisen jäissä vinottaissuunnassa sekä perä tai keula edellä.

Tämän päiväisessä esittelytilaisuudessa juhlistettiin onnistunutta kansainvälistä Itämeri-yhteistyötä ja noin 70 kutsuvierasta ja Itämeri-asiantuntijaa tutustui monitoimialukseen.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml