Siirry pääsisältöön

Suomenmaa 15.3: ”Ilmastotoivo piilee pelloissa – tutkijaryhmä yrittää kääntää maanviljelyn hiili­pääs­töstä hiilinieluksi”

Carbon Action

Suomenmaa kirjoittaa Carbon Actionista 15.3.2019. Hiilipilotin tieteellisen taustan lisäksi Suomenmaa avaa maanviljelijän roolia hankkeessa ja ilmastonmuutoksen torjunnassa.

ESPOOLAINEN luomutila PieniKylä on yksi mukana olevista tiloista. Edessä on viiden vuoden projekti, jossa viljelymenetelmiä testataan kolmen hehtaarin lohkolla. 

Viljelijä Laura Heimsch kertoo, että hiilensidonta maatalousmaihin on erinomainen tapa hillitä ilmastonmuutosta, koska sen avulla voidaan parantaa myös maan hyvinvointia. 

– Hyöty viljelijälle, ympäristölle ja kuluttajille tulee tuottavan maan kautta. Se mahdollistaa monimuotoisuuden lisääntymisen ja laadukkaammat sadot. Tässä on tosi monta hyvää näkökulmaa, Heimsch sanoo. 

Hänen mukaansa hiilensidonta on ollut ennenkin hyvällä mallilla hänen tilallaan, jolla viljellään vihanneksia, viljaa ja nurmea. Lajikkeita on yli sata. 

Heimschin tilalta on otettu syksyllä maanäytteet. Tulevia toimenpiteitä ovat ainakin testilohkon runsas kasvipeitteisyys, hyväjuuristen kasvilajien suosiminen, pellon raskaan muokkauksen välttäminen ja kompostilla lannoitus.”

Lue koko juttu täältä.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml