Siirry pääsisältöön

Talven Carbon Action -webinaareista vauhtia ensi kevään tekemisiin

Tapahtuma Uudistava maatalous

Tänä talvikautena Carbon Action -alustan hankkeiden tiimoilta tarjotaan reippaasti tietoa niin laidunnuksesta ja kerääjäkasveista kuin lannasta ja maan kasvukunnosta. Katso kunkin tilaisuuden yksityiskohdat ja liity seuraan tulevien kuukausien aikana! Webinaarien aikana on aina mahdollisuus kysyä ja keskustella.

Tämä sivu päivittyy ja joidenkin webinaarien ohjelma tarkentuu, joten palaa lähiaikoina katsomaan uusimmat tiedot!

Hiiltä maksimaalisesti sitova laidunnus -webinaari

Keskiviikko 3.2.2021, klo 10-12

Laidunnusta voi toteuttaa lukemattomin eri järjestelyin. Tuomas Mattilan ja Pyry Saarisen kirjoittamassa, Carbon Actionin puitteissa julkaistussa, Laidunnusoppaassa keskitytään järjestelyihin, joilla turvataan mahdollisimman pitkä kasvustojen lepoaika laidunjaksojen välillä. Pitkistä lepojaksoista on hyötyä sekä hiilensidonnalle ja monimuotoisuudelle että karjankasvattajalle: vaikka intensiivinen laidunlohkojen vaihto teettää työtä, tehokas ja hyvin suunniteltu laidunkierto tuo lisää tuottavuutta ja pituutta laidunkauteen.

Keskiviikkona 3.2.2021 klo 10-12 vietetään oppaan julkaisutilaisuutta webinaarin muodossa. Puhujina oppaan kirjoittajien Mattilan ja Saarisen lisäksi holistic management -kouluttaja, Mantereen tilan Philipp Mayer sekä karjankasvattaja Anne Rintamäki. Lue lisää täältä.

Viljavuusanalyysin hyödyntäminen viljelysuunnittelussa

Keskiviikko 17.3, klo. 10

Miten hyödynnät peltomaan viljavuusanalyysiä? Otatko vain perustutkimuksen, kun tukiehdot sen vaativat? Mitä Ca suhde Mg kanssa vaikuttaa maassa? Mitkä varastoravinteet kannattaisi ottaa ja milloin. Onko hivenravinteista mitään hyötyä? Miten ravinnetasapaino vaikuttaa maan kasvukuntoon? Viljavuusanalyysi tarjoaa paljon tietoa maan kasvukunnon kehittämiseksi.  Asiantuntijoina ovat ProAgria Etelä-Suomesta Netta Leppäranta ja Pekka Terhemaa

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Talvikauden menneet webinaarit

Maan kasvukunnon johtaminen

Keskiviikko 2.12 klo. 10-12, Microsoft Teamsissa

Millaisia satoja saat vuonna 2030? Miten varaudut muuttuviin sääoloihin. Milloin olet miettinyt tilan kehittämistä maan kasvukunnon näkökulmasta?Miten huollat maan kasvukuntoa? Onko sinulla suunnitelmaa maan kasvukunnon kehittämiseksi? 

ProAgria Etelä-Suomen asiantuntijat Henna Aapro ja Pekka Terhemaa johdattelevat sinua miettimään oman tilasi näkökulmasta maan kasvukuntoa, maan kasvukunnon kehittämisen esteiden tunnistamista, miten esteet voitetaan ja miten uudesta toimintatavasta tulisi arkinen rutiini. Lue lisää.

Viljelyn monipuolistaminen ja viljelijän talous -webinaari

Perjantaina 11.12 klo. 10-11, Microsoft Teamsissa

Carbon Action Klubilaisille suunnatussa webinaarissa Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Heikki Lehtonen kertoo viljelyn monipuolistamisesta viljelijän talouden näkökulmasta. Webinaarissa pohditaan, kuinka suuren kynnyksen takana monipuolistaminen on maatilan resurssien näkökulmasta, ja käydään läpi markkinoiden mahdollisuuksia.

Multavuutta alus- ja kerääjäkasveilla – TALK SHOW

Torstai 17.12 klo. 9-12:00, Teams Live Event

TALK SHOWssa keskustellaan miten multavuus vaikuttaa peltojen viljeltävyyteen, miksi alus- ja kerääjäkasvit ovat tärkeä osa viljelykiertoa ja miten ne siihen sovitetaan. Lisäksi tutustumme uuteen kerääjäkasvioppaaseen ja -valitsimeen. Keskustelemme alus- ja kerääjäkasvien merkityksestä tilan kannattavuuteen. Pohdimme miten ne vaikuttavat kasvinsuojelutoimiin ja mitkä kasvinsuojeluaineet käyttöön soveltuvat.

Elina Valkeisen ja Pekka Terhemaan (ProAgria Etelä-Suomi ry) vieraiksi saapuvat viljelijä Sebastian Sohlberg Siuntiosta ja erikoistutkija Hannu Känkänen Lukelta. Mukana myös Eliisa Malin (BSAG) sekä Netta Leppäranta ja Juha Helenius (ProAgria Etelä-Suomi).

Lue lisää.

Lantaa kasvitilan pellolle – mistä lähteä liikkeelle?

Tiistai 12.1 klo. 10–12, Microsoft Teamsissa

Oletko pohtinut lannan käyttöä lannoitteena omilla pelloillasi, mutta et tiedä, mistä lähteä liikkeelle? Tule Carbon Action -webinaariin kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta. Asiantuntijoina mm. Luken Sari Luostarinen ja Helena Soinne ja ProAgria Länsi-Suomen Heikki Ajosenpää, lisäksi ohjelmassa viljelijä- ja urakoitsijapuheenvuoroja. Webinaari järjestetään yhteistyössä SuMaNu -hankkeen kanssa.

Ohjelma lötyy kokonaisuudessaan täältä.

Maan kasvukunnon hoito -webinaari

Keskiviikko 20.1 klo. 09:0011:30, Microsoft Teamsissa

Tervetuloa mukaan pellon pinnan alle, siellä rakentuu perusta hyvälle sadolle! Webinaari on maan kasvukunnon hoito -muistikortin julkaisutilaisuus. Muistikorttiin on listattu tärkeimmät maan kasvukunnon seuranta- ja hoitomenetelmät. Maan kasvukunnon merkitys korostuu äärevissä olosuhteissa ja lähtökohtana on tietenkin toimiva perus- ja paikalliskuivatus.

Lue lisää.

Luonnon monimuotoisuus- ja vesiensuojelutoimien edistäminen maatiloilla LumoVesi-hankkeen loppuseminaari

Torstai 28.1. klo 1012, Microsoft Teamsissa.

Kuinka lajiston monimuotoisuutta voidaan edistää maatalousympäristöissä? Ovatko monimuotoisuuden edistämiskeinot ristiriidassa vesiensuojelutoimien kanssa? Kuinka eri toimenpiteiden kohdentamista voidaan tehostaa maatiloilla? 

Tervetuloa LumoVesi-hankkeen loppuseminaariin, jossa näitä kysymyksiä käsitellään pölyttäjähyönteisten ja lierojen monimuotoisuuden näkökulmasta sekä esitellään neuvojien ja viljelijöiden avuksi kehitettyä suunnittelutyökalua. Lue lisää ja katso webinaarin tallenne täältä.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml