Siirry pääsisältöön

TAUKO designin Itämeri-sitoumus parantaa tekstiilien ekologista kestävyyttä

Uutinen Yritysyhteistyö

Suomalainen kierrätysmateriaaleista muotia tekevä TAUKO design haluaa Itämeri-sitoumuksellaan vaikuttaa värjäyksen kestävyyteen ja tekstiilien kierrätettävyyteen.

TAUKO design käyttää tuotteidensa materiaaleina hotelli- ja ravintola-alan ja terveydenhuollon poistotekstiileitä, joka itsessään vähentää radikaalisti lopputuotteen ympäristöjalanjälkeä. Itämeri-sitoumuksella tähdätään erityisesti TAUKO tuotannon värjäysprosessin ympäristökuorman pienentämiseen. Haitalliset aineet ovat yksi keskeisistä Itämeren ongelmista, ja sillä on suora vaikutus muun muassa vedenalaisen luonnon monimuotoisuuteen.

TAUKO kolmivuotinen sitoumus koostuu kolmesta osasta.

Tekstiilien värjäys: TAUKO sitoutuu selvittämään mallistotuotannossa käytettävien värjäysprosessien ympäristökuormitusta julkisella raportoinnilla vuoden 2020 aikana. Tarvittavat parannukset ja korvaavien prosessien käyttöönotto sitoudutaan toteuttamaan vuoden 2022 loppuun mennessä.

Tekstiilien kierrätettävyys: TAUKO sitoutuu toteuttamaan kierrätysohjelman tuotannossa syntyvän tekstiilijätteen ja kuluttajatekstiilien (käytetyt TAUKO vaatteet) kierrätykseen vuoteen 2021 mennessä.

Viestintä: TAUKO sitoutuu viestimään kuluttajille kestävämmästä tekstiiliteollisuudesta ja sen merkityksestä meriluonnon monimuotoisuuteen ja Itämeren tilaan ja siitä, miten kuluttaja voi omilla valinnoillaan vähentää tekstiiliteollisuuden ympäristökuormaa.

Taukodesign on myös lahjoittaa TAUKO x Gullkrona -malliston voiton sekä osan joulukampanjansa tuotosta Baltic Sea Action Groupin Itämeri-työhön.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml