Siirry pääsisältöön

UPM tukee Baltic Sea Action Groupin toimintaa rehevöitymisen ehkäisemiseksi

Uutinen

UPM jatkaa monivuotista yhteistyötään Baltic Sea Action Groupin (Elävä Itämeri Säätiö, BSAG) kanssa Itämeren ja Suomen vesistöjen rehevöitymisen ehkäisemiseksi. Työ on osa UPM:n BSAG:lle tekemää Itämeri-sitoumusta.

”Vesistöjen rehevöitymisen ehkäiseminen edellyttää yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Pystymme hyödyntämään biologisilla puhdistamoillamme muiden toimijoiden ravinnepitoisia sivuvirtoja. Näillä korvataan teollisuuden puhdistamoiden toiminnalle välttämättömiä ravinteita, ja samalla vähennetään vesistöihin päätyvien ravinteiden määrää aluekohtaisesti”, UPM:n tuotannon ympäristöasioista vastaava johtaja Eerik Ojala kertoo.

UPM teki kolmannen Itämeri-sitoumuksen BSAG:lle vuonna 2016, ja asetti vastuullisuustavoitteen käyttää ainoastaan kierrätysravinteita jätevedenpuhdistamoillaan vuoteen 2030 mennessä. ”Tähän mennessä työmme on edistynyt hyvin; vuonna 2018 jo 22 prosenttia kaikista käyttämistämme ravinteista on kierrätettyjä eli käytämme muiden paikallisten toimijoiden ravinnepitoisia sivuvirtoja omassa toiminnassamme”, Eerik Ojala tarkentaa.

”Itämeren vakavimpia ongelmia ovat rehevöityminen ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen, kun taas UPM:n haasteena on löytää toimintaansa sopivia kierrätysravinnelähteitä sekä ratkaisuja toiminnassaan syntyvien ravinteiden kierrätykseen. Tähän haasteeseen me voimme tarttua yhdessä”, toimitusjohtaja Johan Schmidt Elävä Itämeri Säätiöstä kertoo.

”Meidän tehtävämme säätiössä on saattaa yhteen tieteentekijöitä, teollisia toimijoita ja päättäjiä ja mahdollistaa sellainen kysynnän, tarjonnan ja lainsäädännön malli, jolla edistetään Itämeren hyvinvointia mahdollisimman tehokkaasti”, Johan Schmidt summaa.

Kierrätysravinnetavoitteen edistäminen on jo kolmas yhteistyöhanke UPM:n ja BSAG:n välillä. Hanke on  osa UPM:n Biofore Share and Care -ohjelmaa, jolla edistetään toimintaa ja hankkeita, jotka liittyvät kiinteästi UPM:n liiketoimintaan ja tukevat innovointia, kestävää kehitystä sekä paikallista elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Vastuullinen vedenkäyttö on yksi ohjelman fokusalueista.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml