Siirry pääsisältöön

Ville Wahlbergista uusi BSAG:n toimitusjohtaja

Uutinen

Baltic Sea Action Group saa uuden toimitusjohtajan Laura Höijerin palatessa virkavapaaltaan takaisin ympäristöministeriöön. Hänen seuraajallaan Ville Wahlbergilla (os. Tuominen) on pitkän linjan kokemus muutos- ja viestintäkonsultoinnista, politiikasta ja ympäristöaktivismista sekä taidekasvatuksesta.

Ville Wahlberg purjehtimassa.

”En ole kotoisin meren rannalta, mutta saaristossa olen enemmän kotonani kuin missään muualla. Ehkä juuri siksi Itämerestä on tullut minulle henkilökohtaisesti tärkeä.”

Näin kuvailee BSAG:n uusi toimitusjohtaja Ville Wahlberg suhdettaan Itämereen. Kesät hän viettää purjehtien Itämerellä ja retkeillen sen rannoilla.

Ville kokee Itämeren olevan paitsi taianomaisen upea, myös meidän paikallinen ympäristöongelmamme. Meillä on velvollisuus parantaa tapamme ja korjata aiheuttamamme vahinko.

Itämeren suojelu on paitsi jo sen haavoittuvuuden vuoksi tärkeää, mutta myös muuten erityisen lähellä sydäntäni.

Ville Wahlberg, BSAG:n toimitusjohtaja

Halu muuttaa maailmaa

Ville on nuorempana toiminut ympäristö- ja järjestöaktiivina. Järjestötyön rinnalla hän kouluttautui ensin kuvataideopettajaksi. Jo noilta ajoilta mukana on kulkenut erilaisten näkökulmien arvostaminen ja ihmisten kannustaminen muuttamaan omaa ajatteluaan, ympäristöään ja tulevaisuuttaan.

Seuraavan uran hän teki politiikassa. Opiskelijapolitiikan kautta hän päätyi Vihreisiin. Ensin perustamaan nuorisojärjestöä ja sitten johtamaan vaalityötä ja lopulta puolueen piiriorganisaatiota ja viestintää varapuoluesihteerinä.

Syksyllä 2015 Ville päätti ottaa seuraavan loikan urallaan. Puoluetehtävät jäivät taakse hänen siirtyessään konsultiksi Ellun Kanoihin. Melkein kahdeksaan vuoteen konsulttina mahtui monipuolista tekemistä niin vaikuttamisen, brändien kuin liikkeenjohdon konsultoinnin parissa. Ellun Kanoissa Ville toimi muun muassa tuotekehityksestä vastanneena johtajana, johtoryhmässä ja osakkaana. BSAG:lle hän siirtyy Ellun Kanojen viestinnän liiketoiminnan johdosta.

Töiden ohella hän on myös tehnyt mittavan järjestö- ja vapaaehtoisuran sekä suorittanut Aalto-yliopistossa Master of Business Administration (MBA) -tutkinnon.

BSAG:ssa yhdistyy monta minulle tärkeää asiaa, siksi oli lopulta mahdotonta olla tarttumatta tähän mahdollisuuteen.

Ville Wahlberg, BSAG:n toimitusjohtaja

Ympäristön suojelua vaikuttavalla kokemuspohjalla

Ympyrä sulkeutuu, kun Ville palaa takaisin juurilleen ympäristönsuojeluun. Nyt mukana tulee vahvaa monipuolista osaamista niin johtamisesta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, brändeistä kuin hallinnostakin.

”BSAG:ssa minua puhuttelee aivan erityisesti suoraan konkreettisiin ratkaisuihin tähtäävä tekemisen tapa”, Ville toteaa. Rekrytointiprosessin aikana hänelle tuli vahva tunne siitä, että hänen kyvykkyytensä ja BSAG:n vahvuudet sopivat hyvin yhteen.

Ville arvostaa BSAG:n vuosien aikana tehtyjä saavutuksia sekä taitavaa ja motivoitunutta henkilöstöä suuresti. Hän uskoo, että tämän porukan voimin BSAG:sta tulee entistäkin vaikuttavampi. Ensin hän kuitenkin aikoo kuunnella, kysyä, oppia ja muodostaa rauhassa kokonaiskuvan nykytilanteesta ja realistisista seuraavista askelista.

”Olen aivan varma, että BSAG:n tiimillä on kaikki edellytykset olla vähintään Itämeren parhaita työssään. Toimitusjohtajana pyrin auttamaan jokaista kasvamaan ja onnistumaan.”

OTA YHTEYTTÄ

Ville Wahlberg

Toimitusjohtaja

+358 45 125 1322

ville.wahlberg@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml