Siirry pääsisältöön

Asiantuntemusta meriluonnon suojeluun Metsähallitukselta

Käynnissä Luontokato

METSÄHALLITUKSEN SITOUMUS

Metsähallitus on tehnyt Baltic Sea Action Groupille uuden Itämeri-sitoumuksen, joka keskittyy meriluonnon suojeluun. Metsähallitus on sitoutunut antamaan BSAG:lle asiantuntijaosaamistaan muun muassa uusien merellisten suojelukohteiden tunnistamiseen ja suojeluun liittyvien rajoitusten suunnitteluun.

SITOUMUKSEN ANTAJA

Metsähallitus

KÄYNNISSÄ

Sitoumus annettu 2022

KESTO

2022 – 2025

Metsähallituksen uusi Itämeri-sitoumus liittyy luontopalveluiden toiminta-alueeseen ja tarkemmin meriluonnonsuojeluun. Luontopalvelut edistää luonnon monimuotoisuutta ja vastaa useiden uhanalaisten laien suojelusta. Lisäksi se hoitaa Suomen luonnonsuojelualueverkostoa sekä tuottaa maksuttomia retkeilypalveluita. Luontopalveluilla on vastuu myös lukuisista kulttuuriperintökohteista.

Metsähallituksen meriluonnonsuojelu hoitaa mereistä suojelualueverkostoa sekä tuottaa laji- ja luontotyyppitietoa Itämeren meri- ja rannikkoluonnosta. Luontotietoa käytetään meriluonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi mm. silloin kun merialueiden hoitoa ja kestävää käyttöä suunnitellaan.  Metsähallitus tekee merialueilla yhteistyötä sekä kansallisesti että kansainvälisesti jotta Itämeren suojelulle asetetut tavoitteet saavutettaisiin.

Metsähallituksen toinen Itämeri-sitoumus keskittyy vedenalaisen meriluonnon monimuotoisuuden parantamiseen suojelun, kunnostamisen ja ennallistamisen kautta yksityisillä suojelualeilla seuraavasti:

Sitoumuksen tavoitteet

1

Metsähallitus tarjoaa BSAG:lle tietoa suojeluarvoltaan arvokkaista kohteista.

2

Metsähallitus tarjoaa BSAG:lle asiantuntijaosaamista potentiaalisten uusien suojelukohteiden tunnistamisessa.

3

Metsähallitus auttaa BSAG:ta perustettavien suojelukohteiden suojeluun liittyvien rajoitusten vaikuttavuuden arvioinnissa.

4

Metsähallitus ja BSAG toteuttavat yhteistä viestintää potentiaalisista ennallistamis- ja kunnostuskohteista yksityisen vesialueiden omistajille.

Meriluonnon suojelu on yhteinen asia, joten on luonnollista yhdistää voimat ja tukea toistemme työtä Itämeren monimuotoisuuden turvaamiseksi. Biodiversea-hankkeen myötä tiivistämme yhteistyötä, ja tavoitteena on parantaa yksityisten merialueiden suojelun tilaa.

Anu Riihimäki, luonnonsuojelupäällikkö, Metsähallitus

OTA YHTEYTTÄ

Tanya Santalahti

Erityisasiantuntija, yritysyhteistyö; uudistava maatalous

+358 50 550 3240

tanya.santalahti@bsag.fi

TUTUSTU ITÄMERI-SITOUMUKSEN TEKIJÖIHIN

AJANKOHTAISTA

image/svg+xml