Siirry pääsisältöön

Baltic Sea Action Group on Vene 24 Båt -messujen vastuullisuuskumppani 

Uutinen Vastuullinen merenkulku

Kukaan ei halua veneillä kakkavedessä tai leväpuurossa. Kun pidämme yhdessä huolta ainoasta merestämme, voimme nauttia siitä tulevaisuudessakin. BSAG vie veneilykansalle viestin Itämeren uskomattomasta kauneudesta ja yhteistyön voimasta.

Purjeveneitä kallioisen rannan lähistöllä. Taustalla sininen, pilvetön taivas.
Kuva: Jaakko Ruola

Mikä yhdistää veneilijää ja BSAG:ta? Muun muassa kakka. Itämerellä kulkee joka hetki 2 000 rahtilaivaa, ja ne saavat täysin laillisesti purkaa jätevetensä mereen. Siksi BSAG käynnisti Ship Waste Action -kiertotalousyhteistyön, jossa rahtialusten jätevesistä tehdään mm. biopolttoainetta raskaan liikenteen käyttöön.  

Yhteistyön ansiosta rahtilaivoista maihin purettujen jätevesien määrä on yli kolminkertaistunut kahdessa vuodessa. Tästä tykkää jokainen, joka ei halua veneillä kakkavedessä.

Veneilijät jos jotkut ymmärtävät elinvoimaisen Itämeren merkityksen. Ilman Itämerta olisi suomalaisten veneilyharrastus aika haastavaa. Siksi Venemessut on meille luonteva yhteistyökumppani.

Ville Wahlberg, BSAG:n toimitusjohtaja

Polttavia kysymyksiä ja pakahduttavaa kauneutta

Helmikuussa järjestettävät Vene 24 Båt -messut ovat Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma, jonne aktiiviset merenkävijät kokoontuvat vaihtamaan kokemuksia ja oppimaan uutta.  

BSAG tuo messulavoille useita paneelikeskusteluja Itämeren kohtalonkysymyksistä ja parhaista tavoista auttaa mertamme toipumaan.  

Osastomme valokuvanäyttelyssä messukävijä pääsee kokemaan Itämeren henkeäsalpaavat vedenalaiset maisemat. VELMU-ohjelmassa otetut kuvat tuo osastollemme Itämeren suojeluverkostoa kehittävä LIFE IP-Biodiversea -hanke.  

Käsi pitelee kahta lippua, taustalla kesäinen rannikkomaisema.
Veneilijä voi lunastaa messuilta kausilipun Itämereen

Kausilipun ostaminen on hauska tapa pitää Itämeri kesäkunnossa

Moni veneilijä kantaa huolta Itämeren tilasta. Merellämme on vielä toivoa, mutta teot eivät voi odottaa. BSAG etsii keinot parantaa Itämeren tilaa ja tuo tarvittavat tahot yhteen muutoksen aikaansaamiseksi. Mukaan tarvitaan kaikki ministereistä maanomistajiin ja viljelijöistä veneilijöihin. Jokainen voi tehdä jotain, ja usein rahalahjoitus on tehokkain tapa auttaa. 

Vene 24 Båt -messuilta löytyy BSAG:n lippuautomaatteja, joista venekansa voi hankkia kausilipun Itämeren iloihin. Verkkokauppa itämerikesäkuntoon.fi palvelee ympäri vuoden. 

Lipputulojen turvin BSAG tekee työtä, jotta Itämeren lajirikkaimmat alueet saadaan suojeltua ja rehevöittävä ravinnekuormitus ruuantuotannosta, meriliikenteestä ja metsätaloudesta vähenee.

OTA YHTEYTTÄ

Elina Ranta

Varainhankintapäällikkö

+358 40 719 9719

elina.ranta@bsag.fi

Ville Wahlberg

Toimitusjohtaja

+358 45 125 1322

ville.wahlberg@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml