Siirry pääsisältöön

BSAG:n merellistä monimuotoisuutta juhliva joulukampanja teki uuden ennätyksen

Uutinen Merellinen suojelu

Baltic Sea Action Groupin vuoden 2019 joulukampanja keräsi ennätykselliset 231 050 euroa 150:lta yritykseltä ja muilta organisaatioilta. Joulukampanja keskittyi tällä kertaa Itämeren vedenalaiseen monimuotoisuuteen, iskulauseenaan Eläköön Itämeri.

Eläköön Itämeri -kampanja suunnattiin entisten vuosien tapaan yrityksille ja muille yhteisöille, joille se tarjosi mahdollisuuden lahjoittaa joululahjoihin varatut rahat Itämeren hyväksi tehtävään työhön. Lahjoittajat saivat näkyvyyttä kampanjasivulla, sekä viestintämateriaalia, jolla lahjoituksesta voi kertoa yhteistyökumppaneille. Kampanjasivulla lahjoittajat pääsivät näkyviin erilaisten Itämeren eliöiden muodossa, joten etusivu muuttui sitä monimuotoisemmaksi, mitä enemmän lahjoituksia kertyi. Kampanjan visuaalisen ilmeen takana on BSAG:n pitkäaikainen kumppani suunnittelutoimisto Taivas.

Joulukampanjan tulos rikkoi jälleen aikaisemmat ennätykset. Suurimmat lahjoitukset saatiin 20 000 euroa lahjoittaneelta PwC Suomelta, sekä 10 000 euroa lahjoittaneelta S-ryhmältä. 20 000 euron lahjoituksella PwC Suomi pääsi kampanjasivun paraatipaikalle harvinaisena pyöriäisenä, ja 10 000 eurolla S-ryhmä pääsi uiskentelemaan kampanjasivulle Itämeren legendaarisena turskana.

Itämeri on usein esillä ongelmiensa kautta, onhan se yksi maailman saastuneimmista meristä. Rehevöityminen ja pohjien hapettomuus piinaavat Itämerta, ja ilmastonmuutoksen ennustetaan pahentavan ongelmia entisestään. Itämeri on kuitenkin myös kaunis, ja sen pinnan alla on runsaasti elämää. Eläköön Itämeri -kampanjalla haluttiin kiinnittää huomio Itämeren persoonallisiin asukkaisiin ja niiden tulevaisuuden turvaamiseen.

”Elävä ja hyvinvoiva Itämeri on se syy, miksi tätä työtä tehdään. Eläköön Itämeri -kampanjalla halusimme muistuttaa, ettei Itämeri ole kuollut, vaikka se voikin monin paikoin huonosti. On ilo huomata, että tämä Itämeren lajikirjoa puolustanut, positiivinen viesti tavoitti lahjoittajat näin hienosti. Itämeren pelastaminen edellyttää yhteistyötä, ja myös esimerkiksi yritystoiminnalla on pelastustyössä tärkeä rooli”, sanoo BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt.

Itämeren lajisto on ainutlaatuinen, sillä veden matala suolapitoisuus edellyttää sopeutumista sekä makean veden että meriveden lajeilta. Pienetkin muutokset olosuhteissa esimerkiksi ilmastonmuutoksen myötä voivat olla kohtalokkaita Itämeren eliöille. Monimuotoiset ekosysteemit sietävät muutoksia ja pystyvät sopeutumaan niihin yksipuolisia ekosysteemejä paremmin. Muun muassa tästä syystä Itämeren lajikirjon suojeleminen on tärkeää.

BSAG tekee töitä Itämeren monimuotoisuuden suojelemiseksi Elävä Itämeri -hankkeessa. Monimuotoisuuden suojelemisessa oleellista on myös Itämeren ongelmien, kuten rehevöitymisen ratkaiseminen. BSAG taistelee rehevöitymistä vastaan esimerkiksi kestävän maatalouden edistämisen ja ravinteiden kierrätyksen keinoin.

Eläköön Itämeri -kampanjavideon voit katsoa täältä. Kampanjasivu lahjoittajineen löytyy osoitteesta www.joululahjaitamerelle.fi.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml