Siirry pääsisältöön

Dava Foods Finland sitoutuu rehun uudistavan viljelyyn ja ravinteiden kierrätykseen

Uutinen Yritysyhteistyö

Suomen johtava kananmunien tuottaja, DAVA Foods Finland Oy, antaa Baltic Sea Action Groupille (BSAG) Itämeri-sitoumuksen. Yritys sitoutuu parantamaan ravinteiden kiertoa, hiilen sitomista maaperään ja maan kasvukuntoa kanojen rehuviljan viljelyssä.

DAVA Foods Finland tulee mukaan Carbon Action -yritysalustalle ensimmäisenä kananmuna-alan yrityksenä. Itämeri-sitoumuksellaan DAVA Foods Finland sitoutuu ottamaan käyttöön rehuviljan viljelyssä regeneratiivisen eli uudistavan viljelyn menetelmiä ilmakehän hiilen varastoimiseksi maaperään, maaperän kasvukunnon parantamiseksi ja luonnon monimuotoisuuden vahvistamiseksi sekä samalla kehittämään sopimustilojensa kannattavuutta ja elinvoimaisuutta. Kananlannan ravinteiden kierrätyksen kehittäminen on osa sitoumusta. Nyt alkava matka kohti rehun uudistavaa viljelyä kattaa merkittävän osan yrityksen kananmunien tuotantovolyymista. Munien tuottajat ovat suomalaisia perhetiloja, jotka viljelevät rehun usein itse ja käyttävät lannoitukseen tilan kanojen lantaa sekä lämmitykseen osin uusiutuvia polttoaineita.

DAVA Foods sitoutuu myös kehittämään ja lanseeraamaan kuluttajamarkkinoille valitsemiensa sopimustuottajien ja BSAG:n kanssa yhteistyössä häkittömästi tuotetun kananmunan, jonka tuotantoketjussa pienennetään ympäristöjalanjälkeä, kuten vaikutuksia Itämereen ja ilmastoon.

”Olemme innoissamme uudesta yhteistyöstä BSAG:n kanssa. Carbon Action on loistava hanke, koska se antaa yrityksille ja tiloille oikeita työkaluja vastuullisuuden kehittämiseen. Ilman tällaista yhteistyötä kehittäminen ei onnistuisi näin laajasta näkökulmasta”, kuvaa DAVA Foods Finlandin toimitusjohtaja Juha-Petri Jokinen.

”On hienoa, että Dava Foods haluaa tukea perhetiloja uudistavaan viljelyyn tutustumiseen ja toiminnan jatkuvaan parantamiseen. Kaavailtu hintalisä tuottajalle vaatimukset täyttävästä ja ympäristöjalanjälkeä vähentävästä tuotannosta kertoo sitoutumisesta paitsi Itämeri- ja ilmastotyöhön, myös tuottajan kanssa yhdessä oppimiseen”, toteaa BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt.

DAVA Foods Finland Oy on Suomen johtava kananmuna-alan yritys, jonka Kultamuna-tuotteet ovat kotimaisia. Niiden lisäksi yritys tuottaa erilaisia kananmunatuotteita esimerkiksi ammattikeittiöille ja teollisuuteen. Yrityksellä on noin 60 suomalaista sopimustuottajaa. DAVA Foods Finland Oy:n omistavat puoliksi suomalaisten tuottajien osuuskunta Munakunta ja DAVA Foods Holding A/S, joka on Itämeren alueella toimiva kananmuna-alan konserni.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml