Siirry pääsisältöön

Ennätysmäärä joululahjoja Itämerelle

Uutinen

BSAG:n Eläköön Itämeri -joulukampanja keräsi lähes 270 000 euroa lahjoituksia. 142 yritystä ja organisaatiota antoi lahjaksi elämää Itämerelle. Mukana oli nyt ensi kertaa suuressa mittakaavassa myös yksityislahjoittajia.

Kampanjaennätys sai kyytiä, kun yritykset ja yksityishenkilöt lähtivät auttamaan Itämerta. Pandemiavuosi 2020 muistutti kotimaan ja sen luonnon tärkeydestä ja herätti pohtimaan kestävää elämäntapaa sopusoinnussa muiden eliölajien kanssa. Joulupakettiin käärittiin nyt tavaran sijasta elämää Itämerelle.

”Itämeri voidaan pelastaa vain yhteistyöllä, ja kaikki voivat osallistua. Jokainen lahjoittaja on meille kovin tärkeä, koska lahjoitukset ovat toimintamme keskeinen mahdollistaja. Korona on tuonut normaalia enemmän epävarmuutta myös meille, joten tänä vuonna sydäntä lämmittää erityisen paljon, että näin moni lähti mukaan auttamaan rakasta Itämerta”, BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt iloitsee.

Esimerkiksi Cargotec Oyj teki lahjoituksen Itämerelle henkilöstön äänestyksen perusteella.

”Vastuullisuus ei ole Cargotecille ainoastaan loistava liiketoimintamahdollisuus, vaan myös mahdollisuus edistää ja edustaa henkilöstöllemme tärkeitä arvoja. Ilmastotoimet ja työ paremman huomisen puolesta koskettavat niitä tuhansia työntekijöitämme, jotka saivat vaikuttaa ja päättivät antaa tukensa BSAG:n toiminnalle”, kuvailee Cargotecin viestintäjohtaja Carina Geber-Teir.

BSAG kiittää sydämellisesti kaikkia lahjoittajia. Kampanjan suurimmista lahjoituksista iloittiin riemuvideolla sosiaalisessa mediassa. Katso riemuvideot:

Cargotec
Enento Group
UPM
Gofore

Katso lahjoittaneet yritykset www.joululahjaitamerelle.fi.

Työtä Itämeren ekologisen tasapainon palauttamiseksi riittää myös vuonna 2021. Nyt noin neljännes meremme pohjasta on elotonta. Itämeri tervehtyy, kun rehevöitymistä ja ilmastonmuutosta saadaan hillittyä.

BSAG:n Carbon Action -projektissa tutkijat, maanviljelijät ja yritykset kehittävät yhdessä keinoja kasvattaa maatalousmaan ravinteidenpidätys- ja hiilensidontakykyä. Elävä Itämeri -hanke rakentaa ratkaisuja, joilla arvokkaita merialueita saadaan suojelun piiriin. Harmaat vedet meriliikenteessä -hanke kehittää keinoja meriliikenteen päästöjen vähentämiseksi.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml