Siirry pääsisältöön

Gofore uusii Itämeri-sitoumuksensa 

Uutinen Uudistava maatalous Yritysyhteistyö

Gofore jatkaa pitkäaikaista yhteistyötään BSAG:n kanssa. Yhtiö on jatkossakin mukana Carbon Action -yritysverkoston toiminnassa ja tuottaa digitaalisen sovelluksen mallin BSAG:n ja viljelijöiden kehittämästä uudistavan viljelyn toimintajärjestelmästä. Uusi Itämeri-sitoumus on voimassa seuraavat kolme vuotta.  

Gofore on kansainvälisesti toimiva digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Yhtiö haluaa sitoumuksellaan tarjota BSAG:lle digitalisaatioon ja palvelumuotoiluun liittyvää asiantuntemustaan uudistavan maatalouden edistämiseksi.  

Ensimmäiseksi Gofore suunnitelee digitaalisen sovelluksen mallin BSAG:n UUDIS-hankkeen toimintajärjestelmälle. UUDIS-hankkeen tavoitteena on luoda toimintajärjestelmä, joka auttaa maatiloja pääsemään heidän asettamiinsa uudistavan viljelyn tavoitteisiin. Viljelijät tulevat suunnittelemaan digitaalisen työkalun yhdessä Goforen ja BSAG:n kanssa. 

”Viljelijät ovat jo osallistuneet Uudis-hankkeen sovelluskehityksen jokaiseen vaiheeseen alkukartoituksen ja palvelumuotoilun ideoinnista aina käyttökokemuksen ja sovellusversioiden arviointiin. On tärkeää kuulla käyttäjiä, jotta sovellus palvelee heitä parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo Goforen palvelumuotoilija Jenni Valorinta

Digitaalisuus vauhdittamassa siirtymää kestävämpään ruokajärjestelmään 

Gofore toimii muiden organisaatioiden tukena myös Ilmatieteen laitoksen johtamassa Digi4CSA-hankkeen verkostossa. Yhtiö auttaa BSAG:ta ja sen yhteistyökumppaneita hyödyntämään digitaalisia teknologioita muutoksessa kohti kestävää ruokajärjestelmää.  

Positiivisesti vaikuttavia yhteiskunnallisia hankkeita toteuttava Gofore haluaa olla mukana myös ratkaisemassa aikamme isoimpia kestävyyshaasteita. Kaiken BSAG:n ja Goforen välisen yhteistyön tavoitteena on vauhdittaa Carbon Action -alustan työtä, joka edistää uudistavaan viljelyyn siirtymistä. 

”Ruoantuotannossa ollaan elämän perusedellytyksien äärellä ja siksi sen eteen tehty työ tuntuu sekä itsestäni, että monien muiden goforelaisten mielestä erityisen merkittävältä”, sanoo Goforen kestävän kehityksen johtaja Kristiina Härkönen

”Tarvitsemme paitsi käyttäjälähtöistä digitaalisten palvelujen osaamista myös laajaa ymmärrystä datan pullonkauloista ruokajärjestelmän muutoksessa. Siksi yhteistyö Goforen kanssa on meille korvaamattoman arvokas,” sanoo projektipäällikkö Jenni Jääskeläinen BSAG:n uudistavan maatalouden tiimistä. 

OTA YHTEYTTÄ

Tanya Santalahti

Erityisasiantuntija, yritysyhteistyö; uudistava maatalous

+358 50 550 3240

tanya.santalahti@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml